Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Miesten syövät PSA rumba Vastaa viestiketjuun: PSA rumba

Vastaa viestiketjuun: PSA rumba

Etusivu Keskustelufoorumi Miesten syövät PSA rumba Vastaa viestiketjuun: PSA rumba

#71937
jukarhu
Participant

Heips veljet

Tää on aika kattava ketju leikattujen ERS polusta.

Omaa yksitoista vuotta kestänyttä polkua tallatessa olen tavannut lukuisia kohtalotovereita joilla polku on ollut huomattavasti hankalampi.

Uusille veljille antaisin vinkin.

Hoitovalintaa tehdessä kannattaa kerätä tietoa niin lääkäreiltä, hoitajilta kuin järjestöjen vertaistukihenkilöiltä.

Niin diagnoosi kun hoidotkin on kehittyneet huimasti. Etenkin kuvantaminen ja sädehoito ovat tänä päivänä ihan toista luokkaa mitä reilut kymmenen vuotta sitten.

Uusilla merkkiaineilla kuvantaminen saattaa tarkemmin paikantaa kasvaimen sijainnin ja mikäli on epäily siitä että kapselin läpi kasvun mahdollisuus on olemassa. Kannattaa harkita vakavasti, leikkauksen sijaan sädehoidon mahdollisuutta.

Läpikasvusta ei ole mahdollista saada varmuutta, ennenkuin poistetun rauhasen leikkeet on patologin pöydällä tutkittavana.

On ehkä turha ottaa leikkauksen aiheuttamia haittoja, jos kuitenkin joutuu täydentämään hoitoa sädehoidolla, heti leikkauksen jälkeen.

Leikkauksen haitat tulevat heti, kun nykyaikaisen sädehoidon välittömät haittavaikutukset ovat lieviä. Kun sitten kymmenen vuotta hoidosta on kulunut, ovat haitat usein yhteneväisiä.

Tuo kymmenen vuoden lisäaika petipuuhissa, voi olla elämän laadun kannalta, hyvinkin merkittävä. Etenkin nuoremmille potilaille.

Kun sitten hoitovalintaa on hyvin perustein tehty, on turha menneitä murehtia. Valitulla hoitolinjalla, täysillä kohti uusia seikkailuja.

Yksin ei kannata jäädä. Järjestöt tarjoavat tukea niin potilaille kun läheisillekin. Kannattaa olla yhteydessä.

Kaikkea hyvää veljille kuin läheisillenne ja leppoisaa alkavaa kesää