Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Miesten syövät PSA rumba Vastaa viestiketjuun: PSA rumba

Vastaa viestiketjuun: PSA rumba

Etusivu Keskustelufoorumi Miesten syövät PSA rumba Vastaa viestiketjuun: PSA rumba

#71932
Mies 48
Participant

Kiitos Arttu ja Jyrki – toivottavasti ei tule paljon sivuvaikutuksia ja toivottavasti hoito tehoaa. Sivuvaikutukset taitaa lähinnä olla tiheytynyt virtsaamis- ja ulostamistarve, pahimmassa tapauksesa säteet polttavat rikki virtsaputken ja/tai peräsuolen seinämiä? Eikö näin? Jatkuukohan sitten sivuvaikutukset pitkään, ja onkohan noiden seinien rikkisädettämiset yleiset? Isällänikin sädetettiin 15v sitten (ei leikattu), syöpä saatiin hoidettua, eikä hänellä ikinä ollut mitään sivuvaikutuksia.

Minun tapauksessahan lääkäri suositteli nyt ainoastaan eturauhaispesän sädettämistä (ei lantiota/imusolmukkeita), joten jos syöpäsolu olisikin jossain muualla kuin siellä pesän lähettyvillä niin silloinhan tämä tehdään ”turhaan” ja mahdollinen uusi sädetys taas edessä kun syöpää mahdollisesti pystytään paikallistamaan muualta. Toki kuten lääkäri aikaisemmin totesi ja minäkin tänne palstoille kirjoitin niin jos ERS uusiutuu vuoden sisällä indikoi se yleensä että löytyy ”jostain muualta/on levinnyt”, jos kuten minulla vasta parin-kolmen (neljän) vuoden kuluttua leikkauksesta niin todennäköistä on että sitä löytyy juuri sieltä eturauhaispesästä? Näin ainakin minulle kerrottu ja tämä on myös se syy miksi lekuri minulle tällaista ”osittaista” sädetystä suositteli. Tuntuu loogiselta?

Minulla tosiaankin Gleason oli 3+4, ja leikkausmarginaalit sekä imusolmukkeet puhtaita silloin neljä vuotta sitten kun leikattiin…

Yksi asia mikä toki olisin toivonut lääkärin jo silloin alkuvaiheessa rehellisesti sanovan olisi ollut että ERS potilaat ovat tosiaankin ”ERS polulla”, elikkä pitää suhtautua sairauteen niin että se on mukana loppuiän, todennäköisesti ei tapa, mutta lisähoitoja matkan varrella tod näk tulee. Olisi myös ollut hyvä kuulla sitä realiteettia että kymmenilläkin prosenteilla radikaalileikkauksen läpikäynneistä ERS uusiutuu, jne? Ainakin minä olisin halunnut näitä tosiasioita kuulla, niin olisi voinut suhtautua tähän paremmin. Nyt ikään kuin uskoin että koska leikkaus onnistui kaikki olisi taas ok ja olisin loppuikäni terve? Sitten kun minun ”PSA rumba” alkoi oli se ainakin mulle taas uusi shokki – olisi ollut helpompaa jos tähän olisi voinut ennakkoon varautua? Toinen asia mikä ainakin minalta pidettiin ”pimennossa” lääkärin suunnalta liian pitkään oli se tosiasia että jos PSA värähtelee leikkauksen jälkeen on se vain kylmä fakta että jossain joku solu edelleen seikkailee… Tämän totesi lääkäri minulle vasta eilen, vaikka insinööriaivoni (ja monet tällä palstalla) niin päätteli jo toissa vuonna… Miksi ”salailla” näitä tosiasioita, parempi käydä läpi shokki kerran – eikä pari-kolme kertaa tämän ERS polun aikana?