Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Miesten syövät PSA rumba Vastaa viestiketjuun: PSA rumba

Vastaa viestiketjuun: PSA rumba

Etusivu Keskustelufoorumi Miesten syövät PSA rumba Vastaa viestiketjuun: PSA rumba

#71926
Mies 48
Participant

Tein sitten päätöksen mennä salvage sädetykseen vaikkei PSA ole vielä yli tuon ”maagisen” 0,2 rajan vaan heiluu 0,07 ja 0,15 välillä.

Lääkäri kuitenkin vahvisti minulle tälläkin palstalla keskustelun faktan että jossainhan se syöpäsolu muhii kun PSA arvo kerran värähtelee radikaalileikkauksen jälkeen, joten jossain vaiheessa tämä sädetys on edessä kuitenkin?

Vaara tässä tietenkin on se että ammutaan väärään kohtaan (alle 0,2 arvoja syöpää ei pystytä paikallistamaan), mutta koska sädetystä jossain vaiheessa joudutaan joka tapauksessa tekemään niin miksi ei jo nyt? Todennäköistähän on että se on prostatapesäkkeen alueella? Lääkäri suosittelikin että sädetetään pelkästään prostata-pesään, ei imusolmukkeisiin?

Toinen vaihtoehto olisi ollut odottaa PSA rajan 0,2 ylittymistä, syöpäsolun pakallistamista, ja kohdentaa sädetystä siihen – olettaen että syöpäsolua pystytään paikallistamaan. Sädetys olisi tietenkin tarkempi, mutta samalla olen näiltä palstoilta lukenut että parenpi sädettää heti kuin myöhemmin?

Toki hieman pelottaa… Mitä jos sädetyksen haittavaikutukset ovat isot, mitä jos sitä tehdään turhaan (väärään paikkaan)?

Mites teillä on ollut sädetyksen haittavaikutuksien kanssa, pahoja?