Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät Munasarjasyöpä Vastaa viestiketjuun: Munasarjasyöpä

Vastaa viestiketjuun: Munasarjasyöpä

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät Munasarjasyöpä Vastaa viestiketjuun: Munasarjasyöpä

#71920
-Vilja-
Participant

Hei!

Helluntai meni kivasti. Mies rakenteli aidan pienen pihamne ympärille ja monivuotisia kasveja löytyy jo 26 eri lajia 😊 Puutarhurilla on täällä alkanut mopo keulimaan.
Huomaa että muutama aurinkoinen päivä on nostanut kaikkien mielialoja 👍

Ruokahaluni on taas parempi. Mitään Nutridrinkkejä tai poroteiinijuomia en saa alas. Minulle ruuan pitää olla ”puhdasta”, marjoja, hedelmiä, puuroja. Mitä vähemmän prosessoitua ja keinotekoisia väri-tai makuaineita, sen parempi. Esim suklaa ei maistu lainkaan, eikä mehut tai limut.

Kiva kuulla Inga ja Mari että sukkaongelmat helpottavat 🙂
Minulla turvotus vaihtelee, toisina päivinä etenkin oikea nivustaive ja reiden sisäpinta turpoavat hurjasti. Näyttää siltä kuin olisin tunkenut koiranruokamakkaran pikkareihin 😬 Koetan välttää istumista, se selvästi pahentaa turvotusta. Ummetus edelleen vaivaa helposti jos yritän jättää Pegorionin pois. Syön aamiaiseksi täysjyvä puuroa, pellavansiemen rouhetta ja luumuja. Vettä koetan myös juoda paljon.

Ensi viikolla saan jo kolmannet sytostaatit. Jos hyvin käy, on hoidot siis jo puolivälissä!
Ajoin hiukset kokonaan pois ensimmäisten sytostaattien jälkeen koska hiuksia lähti niin hurjasti ja nyt sänkikin alkaa hävitä päästä. Onko teillä muilla kokemusta, lähtevätkö myös ripset ja kulmakarvat? Ne ovat minulla vielä jäljellä.

Jännittää lääkärin välitapaaminen, löytyykö syöpään altistava geenivirhe. Tietysti myös TT-kuvaus mietityttää, näkyykö etäpesäkkeitä.

Kovien kipujen hellitettyä olo on kummallisen normaali, syöpä ei ole kaiken aikaa mielessä. Välillä unohdan myös kaljuni ja hetken ihmettelen miksi joku katsoo niin pitkään, kunnes taas muistan.

Viime perjantaina oli taas etäterapia ja sain kuulla että se jatkuu ainakin sytostaattihoidon loppuun saakka 😊 Olen tosi onnekas että olen tällaisen avun saanut. Työkyvyttömyyseläkekin on alkanut tuntumaan ihan hyvältä ratkaisulta 👍Vaikka haikeaa oli aluksi ajatella että nyt se työelämä on siis ohi.

Pihalla kaikki kasvaa ihan silmissä, kiitos sateiden 🤗 Synkkiä hetkiä tulee aina harvemmin. Kummasti sitä oppii elämään syövän kanssa, ja hyvät päivät antavat voimaa.

Voimauttavaa viikkoa siskot 🦋🐞🌼