Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Miesten syövät ERS kokemukset matkan varrelta Vastaa viestiketjuun: ERS kokemukset matkan varrelta

Vastaa viestiketjuun: ERS kokemukset matkan varrelta

Etusivu Keskustelufoorumi Miesten syövät ERS kokemukset matkan varrelta Vastaa viestiketjuun: ERS kokemukset matkan varrelta

#71695
Zip
Participant

Tervehdys,

Minulta poistettiin eturauhanen 2017, marginaalipositiivisuutta 24 mm, kahdessa imusolmukkeessa oli tautia, 4+3. PSA jäi koholle 0,6, salvage sädehoito ja 4 kk Enanton kuuri siinä sivussa.

PSA laski muutaman kuukauden aikana 0.2 ja pysyi siinä vuoden, puolitoista, laski jopa 0.1:een. Lähti siitä sitten nousemaan pikkuhiljaa, kun oli 0.4 aloitettiin Bikalutamid 150, PSA tippui ensimmäiseen kontrolliin mennessä 0.2, tässä pysyi puolisen vuotta, laski 0.1 ja siitä sitten pikkuhiljaa taas nousemaan.

10 kk Bikalutamidin aloituksesta, arvolla 0,4 otettiin PSMA-PET-TT kuvaus, välikarsinasta löytyi 2 kpl syöpäistä imusolmuketta, koot 5×8 ja olikohan toinen 5×6 mm. Ovat pahassa paikassa, isoa suonta ja henkitorvea lähellä ja ensimmäinen kommentti oli, ei voi sädehoitaa, mutta asiaa arvioidaan vielä. Onneksi sädehoitoa kuitenkin harkittiin ja päädyttiin stereotaktiseen hoitoon, siinä hoidetaan suurella annoksella, muutaman mm. marginaalilla kuvantamisohjatusti.

5 kerran sädehoito oli nopeasti ohi ja kolme kuukautta hoidosta otetaan PSA ja sitten nähdään, missä mennään. Bikalutamidia syön edelleen. Julkisella puolella on hoidettu ja olen tyytyväinen hoitoon.