Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät Munasarjasyöpä Vastaa viestiketjuun: Munasarjasyöpä

Vastaa viestiketjuun: Munasarjasyöpä

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät Munasarjasyöpä Vastaa viestiketjuun: Munasarjasyöpä

#71652
Rae
Participant

Huomenta itsekullekin.
Muistelen tässä vuoden takaisia sytohoitojani, jotka sain Meilahdessa. Tiputuksessa ollessani tuli juteltua syntyjä syviä ”kollegojen” kanssa, hyvää vertaistukea. Loppujen lopuksi sytoista tuli niin rutiinia, että vetäisin hirsiä siellä ollessani.
Itse sain suoneen Paklitakselia ja Karboplatiinia, eli menin heti aamusta, ja lähdin suunnilleen viimeisenä. Osa tuli pikatiputukseen, en tiedä mitä saivat. Ehkä jotain ylläpitolääkettä?
Niin hyvät pahoinvoinnin estolääkkeet olivat, että muistan kävelleeni syton jälkeen Meilahdesta Hakaniemen metroasemalle (4km), kun aurinko paisteli niin kauniisti. Oli ensimmäisiä sytoja ennen leikkausta. Oli uskomatonta, että olo oli ihan normi, vasta parina seuraavana päivänä heikotti. Oli muistissa ne aiemmat kokemukset. Kahviakin pystyin juomaan sytopäivänä, sitten viikon paussi.
Kuten Mari jo kertoikin, niin johonkin ruokaan meni maku sytojen aikana. Tosin se ei tehoa ihan kaikkeen, yritin ensimmäisellä kierroksella päästä suklaasta eroon syömällä sitä sytojen aikana. Eipä siinä tehonnut ;).
Veriarvoihin suosittelen tuoretta basilikaa. Vaikka lääkäri ei usko, niin itse sain kummallakin kerralla pidettyä hemoglobiinin kuosissa sillä. Pari lehteä leivän päälle, menee nytkin.
Kerta kerralta eteenpäin, tulee päivä kun hoidot ovat ohi.