Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät Munasarjasyöpä Vastaa viestiketjuun: Munasarjasyöpä

Vastaa viestiketjuun: Munasarjasyöpä

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät Munasarjasyöpä Vastaa viestiketjuun: Munasarjasyöpä

#71637
-Vilja-
Participant

Huomenta!
Täällä turvotuksen kanssa edelleen tuskailen. Paino on tippunut kolme kiloa siitä aamusta kun lähdin leikkaukseen, silti vatsa on edelleen suuri.
Väsyttää edelleen, puuhaan aina jotain ja sitten lepään. Vatsa ja rakko toimivat kehnosti, Pegorionia kuluu ja suolistoalueella on paljon kipuja. Kävely auttaa hiukan.

Mari kerroit että tarvitset painesukan toiseen jalkaasi, siihen ilmeisesti jäänyt enemmän turvotusta? Onko sinulla ollut lymfahoitajan tapaamisia?
Minulla turvotus pahin alavatsalla ja genitaalialueella. Etenkin iltaisin vaikea istua.

Aurinkoinen kerroit käyttäväsi tukivyötä. Onko se hiostava?
Minulle sellaista ei määrätty, tukisukkia täytyy käyttää toukokuun ensimmäiselle viikolle asti jonne myös ”napaiikkien” pistäminen kestää. Siinä asiassa on hyötyä 20 vuotta sitten käydyistä lähihoitajan opinnoista, helppo homma.

Minua myös Aurinkoinen sytostaattihoidot ahdistavat. Ensimmäinen annetaan ensi keskiviikkona.
Lääkäri soitti eilen ja olin vähän kuin sumussa. Sen muistan että syöpätyyppi on aggressiivinen mutta onneksi kasvaimen ulkopuolelta otetuissa näytteissä ei näkynyt syöpäsoluja.

Minäkin suunnittelen kovasti uutta pihaani, Rae. Siinä on tällä hetkellä pelkkää multaa johon on viime syksynä kylvetty nurmisiemen.
Myös minä rakastan sipulikukkia, niitä laitan syksyllä paljon!
Tänään käymme miehen kanssa ostamassa kukkapenkkejä varten kasvikauluksia ja multaa. Piha on pieni mutta entisenä ammattipuutarhurina aion luoda siitä todellisen kasvi-ja perhoskeitaan.
Ensimmäiset kasvit on myös tarkoitus istuttaa. Piha on tähän asti ollut jokaisessa kodissamme minun valtakuntani, nyt mies joutuu/pääsee ensimmäistä kertaa osallistumaan.

Mielialat ovat välillä mustaakin mustempia, välillä taas uskon vahvasti että selviän tästä hienosti. Hautajaisetkin on suunniteltuina, testamentti ja hoitotahto tarkistettuina että ovat ajan tasalla.
Mies hienosti antoi minun puhua siitä mitä tapahtuu jos en tästä selviä, ei yrittänyt sanoa että älä tuommoisia puhu. Nut kun ne asiat on ajateltu, voin jättää ne pois aktiivisesta mielestä ja nauttia hetkestä. Niistä asioista jotka juuri nyt ovat hyvin.
Kuten se että terassilla tarkenee iltapäivällä t-paitasillaan.
Ja se että huomenna mennään piknikille vanhimman pojan perheen kanssa.
Pääsen näkemään lapsenlapset!

Hyvää ja toivontäyteistä viikonloppua! 🌞🌱