Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät Munasarjasyöpä Vastaa viestiketjuun: Munasarjasyöpä

Vastaa viestiketjuun: Munasarjasyöpä

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät Munasarjasyöpä Vastaa viestiketjuun: Munasarjasyöpä

#71436
Aurinkoinen
Participant

Hei Vilja,

Minut kuvattiin viikon sisällä löydöksen jälkeen tammikuussa. Kuvan jälkeen selvisi missä syöpää oli, onko levinnyt jne. Itse kuvauksen yhteydessä en saanut tietää mitään, mutta pian olikin lääkärikäynti jossa lääkäri kertoi kuvan löydöksistä. Kuvauksen jälkeen minulle tehtiin vatsalaukun tähystysleikkaus nukutuksessa, jossa selvitettiin tarkemmin kasvaimen sijaintia, otettiin kudosnäytteitä jne. Itse kasvainta ei tähystyksessä poistettu. Sainkin jo tähystyspäivänä tiedon, että kyse oli syövästä. Lopullinen vastaus patologilta tuli muutaman viikon sisällä.
Minun syöpä oli levinnyt vatsaan. Muualta syöpää ei löytynyt. Minun kohdallani hoito aloitettiin sytostaateilla jo tähystystä seuraavalla viikolla. Olen menossa maaliskuussa leikkaukseen, jossa pyritään poistamaan kaikki näkyvä syöpä.
Kävin tänään vartalon kuvassa uudelleen, ja pian kuulen mikä tilanne on nyt.
Minulla on vielä pienet lapset, joille kerroin kun syöpädiagnoosin sain vatsalaukun tähystyksen jälkeen. Onhan se hyvä kun on ihmisiä jolle voi puhua asiasta. Itse en ole salaillut sairauttani lainkaan. Tuntuu helpommalta kun ei tarvitse salailla asioita.
Tsemppiä sinulle ja muista kysellä lääkäriltä kaikki mikä mietityttää. Lääkärikäynnille olisi myös hyvä ottaa mukaan joku läheinen ihminen.