Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät Munasarjasyöpä Vastaa viestiketjuun: Munasarjasyöpä

Vastaa viestiketjuun: Munasarjasyöpä

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät Munasarjasyöpä Vastaa viestiketjuun: Munasarjasyöpä

#71234
Rae
Participant

Heissan Aurinkoinen ja Mari + kaikki muutkin. Hienoa Aurinkoinen, taas yksi sytokuuri takana. Muista ottaa pahoinvointilääkettä, mieluummin heti kun tuntuu, ei kannata kärvistellä. Meneekö sinulla Mari jo vanhalla painollaan? Itsellä oli, että viikkoon syton jälkeen en sopinut mitään, toinen viikko aloin puuhailla pikkuhiljaa ja kolmannella elin täysillä. Sitten taas syto.
Itesellä taisi olla 3 sytoa ennen leikkausta. Kaikenkaikkiaan nitä tuli 8. Hassua, en tahdo enää muistaa oliko niitä 3 tai 4…. Aika kietoo pehmeään pumpuliin muistot, vaikka eihän sytojen aloittamisesta ole kuin 1,5 vuotta. Kuntoni yritin pitää hyvänä lenkkeilemällä, panostamalla terveelliseen ravintoon. Vaikka sytot uuvuttivat, en aikonut lopettaa niitä, täyttä tykitystä vaan… Huonovointisena auttoi se, että psyykkasin itseäni miettimällä lääkkeen tehoa. Huono olo= lääkkeet tehoavat.
Sytosta minulle jäi neuropaattisia tuntemuksia jalkapohjiin, eli puutumisen tunnetta. Aivankuin olisin palelluttanut jalkojani tunnottomaksi. Lääkäri sanoi, että voi pikkuhiljaa hävitä, voi myös jäädä. No, eipä haittaa, villasukat auttavat.
Itselläni on sellainen historia, että parikymmentä vuotta sitten sairastuin rintasyöpään. Jouduin käymään koko paletin hoitoja läpi, on hiukka hoito muuttunut siinä ajassa. Koska sairastuin nuorempana (myös siskoni), minulle tehtiin geenitesti. Eli löytyi geenivirhe. Nyt on etupuoleni ristiinrastiin arpia täynnä. Vatsastani myös rakennettiin uusi rinta.
Siitä tuli vuosien mittaan osa minua, siksi lohdutankin teitä avanteen kanssa tuskailevia. Tulee päivä, jolloin et enää edes huomaa sitä. Itse olen harrastanut aktiivisesti uintia ja vesijuoksua, ei ole tahtia haitannut. Joskus huomaan pitkän katseen, kukaan ei kuitenkaan ole kysynyt mitään. Olen oikeastaan ylpeä siitä, että olen esimerkkinä siitä, ettei tahtia hidasta ”ei-niin-kaunis” rintani. Ehkä joku muukin uskaltaa olla uimahallin saunassa omana itsenään.
Hyvää ystävänpäivää kaikille. Nautitaan talven viime rutistuksesta, kohta päästään katsomaan kun ”räystäät tippuu ja katuojat juoksee”.