Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Eri syöpätaudit Kilpirauhassyöpä Vastaa viestiketjuun: Kilpirauhassyöpä

Vastaa viestiketjuun: Kilpirauhassyöpä

Etusivu Keskustelufoorumi Eri syöpätaudit Kilpirauhassyöpä Vastaa viestiketjuun: Kilpirauhassyöpä

#71218
Kuura50
Participant

Minulta on leikattu 2008 papillaarinen kilpirauhasen syöpä. Tämä kirjoitus siski, että olkaa tarkkana ja vaatikaa tutkimuksia, syövän kanssa ei ole leikkimistä, oli se mikä syöpä tahansa.

Kuljin lääkärissä tuota ennen vuosia valittaen kurkkua, mutta mitään ei löytynyt. Välillä minut passitettiin psykologille, josta ei kuitenkaan löytynyt mitään, että olisin masentunut. Eräs lääkäri sitten tutki kaulaa ja sanoi, että täällä on struuma ja ei huolta kun kilpirauhas arvot oli kohillaan. Menin yksityiselle ja pääsin ultraan ja ultraava lääkäri sanoi, täällä on neljä kasvainta ja kaikki on hyvänlaatuisia tarkkarajaisia, ei huolta, joskus mielenrauhan vuoksi voisi ottaa näyte. Menin välittömästi kuivien kanssa takaisin työterveyshuoltoon ja vaadin näistä on otettava näyte. En pyytänyt vaan vaadin. Pääsin kahden viikon päästä näytteen ottoon ja löytyi papillaarinen V luokan syöpä. Leikkattiin 2008 jossa kaikissa neljässä kasvaimessa oli papillaarinen V luokan syöpä. Yksi kasvaimista oli kasvanut kaulan lihakseen, ja leikattiin kaulan lihasta jotta saataisin kaikki pois.
Leikkaava lääkäri sanoi, että tämä on kiltti syöpä ja jos minun pitäisi syöpä valita se olisi kilpirauhasen syöpä ennuste on todella hyvä. Hyvä niin, mutta ei kaikille tämä ole kiltti syöpä. Miksi tätä kiltti syöpä pitä toitottaa. Toki yleisesti ottaen kilpirauhasen papillaarinen ja follykulaarin syöpä on hyvin hoidettavissa. Tietenkin potilaalle pitää sanoa, että tämän syövän ennuste on hyvä, niinkuin se onkin, mutta valitettavasti se ei ole kaikille.
Sain radijodihoidon ja toinen perään kun keuhkoista löytyi etäpesäke ja koko tämän ajan tygl on ollut koholla. Toista vuotta sitten tygl taas nousi ja lääkäri sanoi arvoista vain, että seuraava kontrolli vuoden päähän. En tyytynyt tähän vaan vaadin toisen lääkärin tulkintaa. Soitin ensin sisätautien endon hoitajalle ja hän sanoi ” kuuleppa, sinä olet hyvässä hoidossa ja eihän sinun viitteet ole edes yli . Kysyin mikä se viite on, hän sanoi 55. Vastasin, että syöpäpotilaan viite on 0,2 joten voisitko viedä toiselle lääkärille nämä arvot tulkittavaksi”. Samana päivänä todella hyvä ja ystävällinen lääkäri soitti, että tällaisessa tapauksessa pitää aina konsultoida onkologia. Siitä parin kuukauden päästä olin kolmannessa isossa radiojodi hoidossa ja nyt on tulossa neljäs iso hoito.
Minulla kaikki imusolmukkeet on koko ajan olleet puhtaat, ja olenkin lääkäreiltä kontrollissa kysynyt, miten minun syöpä teki etäpesäkkeen. Itse olen tätä tulkinnut, että sen on täytynyt levitä veriteitse, kun imusolmukkeet ovat puhtaat. Tähän en ole saanut vastausta ennenkuin 12 vuoden päästä. Eli nyt hyvä ja mukava ammatinsa osaava syöpälääkäri kertoi minulle leviämisestä ja juuri näin miten olen sitä itse tulkinnut. Nyt tuli sitten varmuus.
Saa nähdä, onko mikromuotoista levinneisyyttä vai keuhkoissa. Tämä on pelottavaa.

Minusta tätä kilpirauhasen syöpää on aliarvioitu, ja muistakaa tämä syöpä muiden joukossa pahanlaatunen kasvain ja sen seuraukset on sellaiset missä vaiheessa se on löydetty niinkuin monessa muussakin syövässä. Keskustelun aloittaja sanoo ” koen ettei mulla ole oikeutta tuntea näin,sillä mullahan on vain papillaarinen karsinooma” Tämä kuvastaa, että lääkäri on aliarvioinut tämän syövän. Tämä on surullista. Toistan vielä, että
Mitään syöpää ei pidä aliarvioida, vaikka lääkärit toitottaa, että tämä on kiltti syöpä. Toistan kuitenkin , ei kaikille.

Ja kun potilaalle sanotaan, että on syöpä, sehän on ”maailman loppu”. Se koskettaa todella syvältä, se pelottaa, se huolettaa, se masentaa, se vie yöunet, pää on täynnä kysymyksiä uudesta tilanteesta jne. Näihin pitäisi saada vastauksia, ei aliarvioimista.

Minua on myös väsyttänyt tämä aliarvioiminen ja vähättely erikoislääkäreittenkin suhteen, mutta missään vaiheessa en ole antanut periksi. Diagnoonsin jälkeen olen vaatimalla vaatinut, että kohonnut tygl arvo on selvitettävä ja vuosien vaatimuksen jälkeen sain sen ja tässä nyt ollaan ja nyt neljännen kerran uusitunut.
Nyt kyllä todella pelottaa selviänkö ja missä sitä on ja kuinka kauan minulla on aikaa. Nämä kysymkset tulee väistämättä, vaikka voihan se olla että selviän. Hoidot on kuitenkin tänä päivänä hyvät. Kalliiksi olen tullut yhteiskunnalle lääkärien ammattitaidottomuuden/välinpitämättömyyden

Se että näinhän ei saisi hyvinvointi valtiossa olla. Sairaan ihmisen pitäisi saada kaikki voimavaransa käytettäväksi syövän taltuttamiseen kuin että kuluttaa vähäisiä voimavaroja vaatiessa hoidon saamista.

Puolisollani on nyt kyhmy leuan alla, ja on todella vaikeaa julkisessa selvittää mikä tämä on. Kuvien perusteella hyvänlaatuinen, mutta mitä on todellisuudessa.
Olen monesti miettinyt, mikä on uusien lääkärien koulutustaso/ammattitaito. Vai onko he välinpitämättömiä, pärjää vähemmälläkin työllä ja saa isoa palkkaa. Vai on se kuntien ja valtion rahasta kiinni, kaikkia ei tarvi hoitaa, varsinkaan vanhempia ihmisiä. Onneksi on kuitenkin vielä hyviäkin ammattinsa osaavia lääkäreitä jotka ottaa työnsä vakavasti ja kohtelevat potilaita kuunnellen ja asiallisesti, kun vain heidän luokseen pääsisi, eikä tarvitsisi kuluttaa vähäisiä voimavaroja lääkärien vaihtamiseen. Kaikissa ammateissa on niitä ”suhmuroijia”, ikävä vaan että näin on kun on kuitenkin ihmisestä kysymys.