Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Läheiselläni on syöpä Puolison parantumaton syöpä Vastaa viestiketjuun: Puolison parantumaton syöpä

Vastaa viestiketjuun: Puolison parantumaton syöpä

Etusivu Keskustelufoorumi Läheiselläni on syöpä Puolison parantumaton syöpä Vastaa viestiketjuun: Puolison parantumaton syöpä

#71193
EmaliLeo
Participant

Hei Lea, Mapstar, Niiel Ebba ja Puolisona

Luin teidän kaikkien kirjoituksia elokuun lopulta jouluun.
Joten vähän kimppaviestiä…
Kirjoitan nyt muutaman rivin kun ehdin ja myöh. lisää.
Olemme 60 -kymppisiä.
Miehellä ruokatorven syöpä dg 6/2020. Alusta lähtien selvää että tosi paha juttu. Kesällä jo sanottiin: ei leikkausmahdollisuutta ( koska mieheltä leikattu paksusuoli jo 20v sitten, joten ei olis varaosia mistä rakentaa korvike ruokatorveen jos syöpäosuus leikataan sieltä pois)
Teidän tilanteet ja tunteet kuulostavat tutuilta
Meillä kemoterapia tuotti hyvin tulosta elo-syyskuussa. Mutta tuli lukuisia muita komplikaatioita. Tulehduksia ruokatorveen ja reikä useamman kerran. Ei voinut syödä ollenkaan suun kautta joten Peg-ruokintaletku suoraan vatsanpeitteiden läpi mahalaukkuun. Sen kautta ravintovalmistetta (apteekkikamaa) 5x /pv 200ml kerrallaan.
Tätä letkuruokailua on paljon harrastettu alkaen 7/2020. (monenlaisia pulmia tässäkin pitkin matkaa)
Ruokatorveen on jouduttu laittamaan muutaman kerran stentti, siis metalliverkko eli ruokatorviproteesi, joka pitää kasvaimen ahtauttaman ruokatorven tarpeeksi laajana että pystyy edes joskus syömään suun kautta. Metalliverkon 2. tehtävä on paikata ne reiät mitä siellä on ollut keuhkopussiin päin.
Etäpesäke joka oli pinnassa tämän ruokaletkun juuressa, niin se pystyttiin leikkaamaan marraskuussa( vaikka eka sanottiin ettei voida..)
Nyt reilu viikko sitten kuulimme että syöpä tullut takaisin ja etäpesäke maksassa.
Eli ei todellakaan näytä hyvältä….
Kirjoitan myöh. lisää.

Puhukaa läheisen kanssa, mutta häntä ette voi pakottaa/painostaa siihen. Mutta hankkikaa itsellenne tukiverkostoa ellei sitä jo ole.
Kaikki apu kaikkialta mistä vaan mahdollista. Pitäkää itsestänne nyt erityisen hyvää huolta että jaksatte ja sitä kautta on voimia tukea sitä läheistä.
Hain miehen sairaalasta muutama pv sitten ja jo eilen meillä kävi kotisairaalan sh ensikäynnillä. Ja ens ke tulee sieltä lääkäri ja sh 1,5 tunniksi ensikäynnille.
Sieltä saamme jatkossa nopeasti apua aina kun tarvitsemme. Sairaalan osasto missä mieheni oli(vatsa ja rintaelin kirurgian osasto) on antanut jo paljon apuja.
Osastonhoitaja ja kotiutushoitaja ovat jatkossakin meidän käytettävissä. Ja he vievät viestä heti lääkäreille jos tarvitsee. Ja itse osaston ylilääkäri soitti minulle ja lupasi itse valvoa että asiat hoituu jatkossa hyvin.(mokasivat sen verran pahasti .. ylilääkäri myönsi sen ja oli todella pahoillaan )
Nyt tarvii lopettaa tällä erää.. mutta palaillaan