Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Miesten syövät PSA eturauhasen poistoleikkauksen jälkeen Vastaa viestiketjuun: PSA eturauhasen poistoleikkauksen jälkeen

Vastaa viestiketjuun: PSA eturauhasen poistoleikkauksen jälkeen

Etusivu Keskustelufoorumi Miesten syövät PSA eturauhasen poistoleikkauksen jälkeen Vastaa viestiketjuun: PSA eturauhasen poistoleikkauksen jälkeen

#71072
hesari
Participant

Hei.

JuhaHKI60 / Mies 48, tarinani sivuaa monin osin teidän kertomuksia. Kolmen vuoden jälkeen Peijaksen leikkauksesta PSA nousi. Halusin heti sitten sädetykseen, 33 krt Meilahdessa kesällä 2019. Kesähän siinä meni käyntien kanssa, välillä aamuisin ja illallakin myöhään.

Tämä oli hyvä päätös, tänään tuli HUSin seuranta-arvo alle 0,05. Sädetystä annettiin prostatapesään kuten sanonta kuului eli vain leikattuun alueeseen kokonaisuutena käsittääkseni niin ettei esim. virtsaputki arpeutuisi. Virtsarakkokin pitää olla suht’täynnä sädetyksessä, että se suojautuisi paremmin.

Kohdistukset sädetykseen merkittiin mm. parilla pisteellä ihoon vatsan reunoille, olikohan se jonkinlainen tatuointi kuvauksien jälkeen. Tämä siksi, että sädetykset olisivat joka kerta samoihin kohtiin.

Itselläni oli marginaalipositiivisuutta ja Gleason oli 4+3 (osin 5). En leikkauksen jälkeen halunnut sädetystä, ehkä olisi jo silloin ollut tarkoituksenmukaista. Nyt halusin heti vaikka PSA oli reilusti alle 0,20 (vain 0,07 toistuvasti). Sain ja olen itse tyytyväinen hyvään hoitoon Meilahdessa.

Erityisesti kosketti Mies 48:n samanlaiset tunnot v. 2016. Olin juuri tullut isoisäksi ja syöpädiagnoosi vahvistui samanaikaisesti. Tuntui, että en enää näkisi lapsenlapseni kasvavan. Huusin kotonani tuskaani, mutta kaikki on järjestynyt kuitenkin. Tosin elämä on vieläkin jaksottunut puolivuotisseurantaan ja aina jotenkin mielessä takaraivossa.

Olenkin aiemmin tarinaani myös kirjoittanut tänne.

Nyt eletään seurantajakso kerrallaan ja tosiaan tsemppiä sädetykseen. Sädetys on positiivinen toimenpide ja varmasti on kannattaa siihen hakeutua ainakin omasta mielestäni. Toisaalta sädetyksessä on myös mahdollisia negatiivisia haittavaikutuksia, mistä kannattaa keskustella ennen hoitopäätöstä.