Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Miesten syövät PSA eturauhasen poistoleikkauksen jälkeen Vastaa viestiketjuun: PSA eturauhasen poistoleikkauksen jälkeen

Vastaa viestiketjuun: PSA eturauhasen poistoleikkauksen jälkeen

Etusivu Keskustelufoorumi Miesten syövät PSA eturauhasen poistoleikkauksen jälkeen Vastaa viestiketjuun: PSA eturauhasen poistoleikkauksen jälkeen

#71071
Mies 48
Participant

Moi JuhaHKI60 – hyvin samantapainen stoory leikkauksen jälkeen sinulla kuin minullakin, toki minulla nyt kohta 4v leikkauksesta.

Viime vuoden aikana kuitenkin PSA 0,07-0,08-0,1-0,12 3kk välein mitattuna, seuraava mittaus helmikuun lopussa. Minullakin leikkauspinnat puhtaat ja 21kpl imusolmuketta joita poistettiin leikkauksen yhteydessä puhtaat. Gleasonikin 3+4, ja PSA ennen leikkausta 16 (ei mitään vaivoja) jotenaika samanlainen tilanne kuin sinulla.

Toki minulle on kerrottu että kun PSA >0,2 niin Meikkuun PET tutkimuksiin (levinneisyys), ja että se olisi se raja jonka jälkeen myös ”näkyisi jotain” – jos on näkyäkseen?

Korkeita veroja minäkin maksan mielelläni, ainoa mikä minuakin ihmetyttää on mihin sädetys kohdistetaan jos sellaiseen joudun, ja mitä ovat kokonaisuudessaan selviytymismahdollisuudet? Kuten ehkä olet lukenut kirjoituksistani minulla ainakin on hirmu vaikeata elää ajattelematta asiaa ihan kokoajan – ja myönnän auliisti että on kuolemanpelkoa. Suurin ahdistukseni ehkä kuitenkin siinä etten ”ehdi” nähdä mahdollisia lapsenlapsiani, olen vasta 51v… (menipä taas itkupilliksi, tämä avuttomuus vain on niin turhauttavaa!)