Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Miesten syövät PSA eturauhasen poistoleikkauksen jälkeen Vastaa viestiketjuun: PSA eturauhasen poistoleikkauksen jälkeen

Vastaa viestiketjuun: PSA eturauhasen poistoleikkauksen jälkeen

Etusivu Keskustelufoorumi Miesten syövät PSA eturauhasen poistoleikkauksen jälkeen Vastaa viestiketjuun: PSA eturauhasen poistoleikkauksen jälkeen

#71070
JuhaHKI60
Participant

Hyvä kun pääsee lukemaan kohtalotovereiden viestejä – ilmeistä on että tämä kutsumaton vieras käyttäytyy eri tavoin eri henkilöillä.

Itselläni ensimmäiset 10 vuotta ihmeteltiin PSA arvoa = 13-15. Korkea arvoa tuli esiin kun 50v tarkastuksessa otettiin myös PSA. Otettiin näytepalaa ja tutkittiin vuosittain, ei oireita ja mitään ei löytynyt. Lopulta vuosien tutkimisen jälkeen päädyimme johtopäätökseen että olen joko friikki tai sitten kaikki johtuu nuorena rinteessä tapahtuneista paleltumista.
60v tarkastuksessa urologi kertoi että viime vuosina Meikussa kuvantamisessa on paljonkin kehitytty ja jos jossain on syöpää niin siellä kyllä löydetään. Siis lähetteellä Meikkuun, PSA tutkimus tuloksella 15 ja siihen perään pikamarssia ”kaikki mahdolliset” kuvantamiset. Mitään ei näy – onko kaikki kuitenkin OK? Viimeisellä käynnillä käytiin tuloksia lääkärin kanssa läpi ja keskustelu meni suunnilleen näin: ”Sinua on vuosien saatossa tutkittu ja koepaloja otettu useitakin eikä mitään joten onkohan tarpeen kiusata miestä…johon totesin että menee homma kyllä jo rutiinilla ja tässä ollaan joten otetaan vaan ne näytepalat” Näin sitten tehtii ja tulos Gleason 3+4.
Kiitos koronan meni aikataulut hieman säätämiseksi viime keväänä mutta robottiavusteisesti Peijaksessa hoitivat koko eturauhasen poiston (kiitos niin Pianistille kuin hyvälle hoidolle), hermot säästyi kaikki. 4-5kk uuden ”kropan” sisäänajoa, lopulta tiputtelua ei käytännössä ollenkaan, ainoa oire huono erektio mutta senkin kanssa pärjätään.
PSA ei 6kk kontrollissa ollut 0, tai alle 0,05 jonka ymmärsin olevan kalibrointitarkkuus. Oli 0,07, +3kk 0,14 ja nyt +3kk 0,22. Patologin raportin mukaan leikatun osan pinnat puhtaat joten kyse ei leikkauksen jämistä. Ymmärsin että kuvantamisella ei tahdo löytyä jos PSA alle 1.
Nyt ylihuomenna menossa säteilysuunnitteluun, tulossa 30 kertaa.
Ihan en ymmärrä mihin säteytys kohdistetaan kun eturauhasen ympäristö ilmeisesti puhdas Patologin raportin perusteella? Mentänee todennäköisyyksien perusteella kohteena vartalon imusolmukkeet tms? No – pian selvinnee.
Paljon voisi pohtia menneitä vuosia ja syitä vaan ei jaksa – menneet on menneitä ja muuksi ei muutu. Itse en ole tätä riesaa aiheuttanut – nyt vaan edetään luottaen hoitoprosessiin ja asiantuntijoihin.
Yhden asian olen oppinut = korkeista veroista en enään valita.