Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Miesten syövät PSA Arvot ja verinen virtsa (hematuria) Vastaa viestiketjuun: PSA Arvot ja verinen virtsa (hematuria)

Vastaa viestiketjuun: PSA Arvot ja verinen virtsa (hematuria)

Etusivu Keskustelufoorumi Miesten syövät PSA Arvot ja verinen virtsa (hematuria) Vastaa viestiketjuun: PSA Arvot ja verinen virtsa (hematuria)

#71016
ers optimisti
Participant

Hei Bongari72 ja muut ! Katselin pitkästä aikaa omaa tautihistoriaani ja Excel kuvaa johon ole kaikki taudin vaiheet kirjannut alkaen vuodesta 2016. Tännekin olen noista vaiheista silloin tällöin kirjoitellut. S-Psa on 2016 tehdyn eturauhasen poiston, useassa vaiheessa tehtyjen hormonihoitojen ja muistaakseni 35 kertaa tehdyn prostata pesän sädehoidon jälkeen vaihdellut 3 vuoden ajan välillä 0,05…0,09. Kaikkien noiden hoitojen jälkeen kesän 2016 lopulla oli S Testo 0,29 eli hyvin alhainen. Hormonipiikkejä ei tuolloin jatkettu ja hoitava lääkäri toivoi että toivottavasti saavutamme tilanteen, jossa samanaikaisesti testosteronitaso on normaali ja S-Psa alhainen. S Testo nousi vähitellen arvoon 7,9 vuoden 2017 kesän lopulla ja arvoon 13 vuoden 2019 keväällä. Vuoden 2019 lopussa ei S Testo arvoa mitattu mutta todennäköisesti se oli jo luokkaa 18 , koska näytti nousevan suoraviivaisesti. Toivottu tilanne , että S-Psa olisi pysynyt alhaalla ei toteutunut vaan lyhyen ajan kuluessa vuoden 2019 lopulta vuoden 2020 toukokuuhun S-Psa nousi arvosta 0,09 0,44 , 1,04 ja vihdoin 1,53. P Afos nousi samanaikaiseti tasolta 80 tasolle 180, kun tuli tuo S-Psa piikki. Tässä vaiheessa pääsin PET kuvaukseen ja koska ensi ikerran löytyi etäpesäkkeitä kylkiluista, aloitettiin Enanton hormoonihoito, piikki 2 kertaa vuodessa . Aika pian S-Psa laskikin tasolle 0,03 ja alle, mikä on tilanne tälläkin hetkellä. Luustopiikki Xgeva alitettiin kesällä kerran kuukaudessa ja etäpesäkkeille kylkiluissa annettiin 3 kerran sädehoito. Pari kuukautta sitten tehtiin taas PET kuvaus ja etäpesäkkeet olivat vähän pienentyneet. Summa summarum: Riskinsä näyttää olevan silla että lopettaa hormonihoidon ja antaa testosteronin nousta. Toisaalta toivottavasti hormoonipiikit nyt pitävät S-Psan mahdollisimman kauan aisoissa kun oli pitkä tauko hormoonihoidossa. Jos jotain olisi voinut tehdä toisin, olisin ehkä vaatinut hormonihoidon jo kun S-Psa nousi tasolta 0,09 tasolle 0,44.

Hyvää Uutta Vuotta 2021 kaikille kohtalotovereille!