Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Miesten syövät PSA Arvot ja verinen virtsa (hematuria) Vastaa viestiketjuun: PSA Arvot ja verinen virtsa (hematuria)

Vastaa viestiketjuun: PSA Arvot ja verinen virtsa (hematuria)

Etusivu Keskustelufoorumi Miesten syövät PSA Arvot ja verinen virtsa (hematuria) Vastaa viestiketjuun: PSA Arvot ja verinen virtsa (hematuria)

#70993
Arttu70
Participant

Hei vielä Mies 48,

minun on erittäin helppo samaistua tuntemuksiisi. Olemme ikätovereita ja meillä on näemmä sama koulutuksellinen tausta sekä rooli työyhteisöissämme. Tunnistan myös helposti itsessäni tuon tarpeen kontrolloida elämääni, tulevaisuutta sekä hetkessäelämisen vaikeuden.

Oma syöpädiagnoosini on kuitenkin muuttanut raflaavasti prioriteettejani ja ohjannut minut ajattelemaan selkeästi, että elämä on ”tässä ja nyt”, ei vain joskus tulevaisuudessa. Ehkäpä ikuisena optimistina ja fatalistinakin haluan nähdä tämän sairauden myös tuoneen jotain hyvää perheeni elämään. Minulla on upea vaimo ja kolme ihanaa pientä lasta, jotka olen saanut vasta varttuneemmalla iällä. Vaikka tiedänkin, että isovanhemmuuteen on parhaassakin tapauksessa aikaa vielä ainakin 10-15 vuotta, en ole antanut syöpädiagnoosin viedä unelmiani siitä, että joskus saisin vielä keinuttaa lapsenlapsiani sylissäni kiikkustuolissa. Älä sinäkään anna!

Syöpäsi ei ollut ärhäkkäimmästä päästä ja siitä kertoo sekin, että kohdallasi kesti neljä vuotta leikkauksesta, ennenkuin pientä aktiiviisuutta sairautesi nyt mahdollisesti indikoi. PSA:si on edelleen hyvin matalalla tasolla ja monet tutkimukset tukevat olettamusta, että riittävän aikaisessa vaiheessa annettu adjuvanttisädehoito on tehokas, kun pöpö ei ole levinnyt, vaan paikallisesti ”prostatapesän” alueella aktivoitunut.

Sinun ei siis tarvitse olla tilanteessasi pelkästään ”sivusta katsoja” vaan voit myös itse aktiivisesti tutkia jatkohoidollisia vaihtoehtoja urologisi ja/tai onkologisi kanssa. Luettuani tarkkoja aikaisempia kirjoituksiasi, uskon sinun myös näin tehneen.

Tsemppiä tulevaan ja nautitaan kaikki näille vertaistukisivuille kirjoittavat sekä niitä lukevat myös tästä hetkestä, Joulusta ja uudesta vuodesta 2021!