Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Miesten syövät PSA Arvot ja verinen virtsa (hematuria) Vastaa viestiketjuun: PSA Arvot ja verinen virtsa (hematuria)

Vastaa viestiketjuun: PSA Arvot ja verinen virtsa (hematuria)

Etusivu Keskustelufoorumi Miesten syövät PSA Arvot ja verinen virtsa (hematuria) Vastaa viestiketjuun: PSA Arvot ja verinen virtsa (hematuria)

#70964
Arttu70
Participant

Hei Bongari72,

kerroit jossain aikaisemmassa viestissäsi, että sinulla on loppunut hormonideprivaation vaikutus vasta lokakuussa. Jos näin on ja sinulta ei ole leikattu eturauhasta, on ihan loogista, että testosteronien palautuessa myös sädehoidettu eturauhasesi alkaa muodostaa taas enemmän PSA:ta. Tuo PSA 0,03 on todella alhainen henkilölle, jolla on vielä eturauhanen tallella, vaikkakin sädehoidettu. Oleellista varmaankin on, jatkaako PSA nousuaan edelleen senkin jälkeen, kun testosteronitasosi on palautunut ennalleen. Oletko käynyt mittauttamassa testojasi tuon deprivaation jälkeen?

Mies 48:lle haluaisin kertoa, että minulla oli prostektomia syyskuussa 2019. Koska PSA oli niukasti mitattavissa leikkauksen jälkeen (0,05 / Huslab) ja kyseessä ärhäkkä pöpö (Gleason 4+5), kävin täydentävässä prostatapesän sädehoidossa (70Gy) tammi-helmikuussa 2020. Alkukesästä alkaen PSA on tasaantunut tasolle 0,02 eli seurailen aika tarkasti tuota Jyrkiap:n polkua tältäkin osin ja toivottavasti se yhtä alhaisena pysyisi jatkossakin.

Itselleni täydentävä sädehoito oli todella helppo kokemus. Vaikka olin jo henkisesti varautunut sivuoireisiin, niitä ei sitten lopulta tullut oikeastaan ollenkaan. Taisin olla tässä siis sangen onnekas. Olen siis erittäin tyytyväinen omaan ratkaisuuni täydentävästä sädehoidosta .