Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Miesten syövät Hormonihoitojen haitoista Vastaa viestiketjuun: Hormonihoitojen haitoista

Vastaa viestiketjuun: Hormonihoitojen haitoista

Etusivu Keskustelufoorumi Miesten syövät Hormonihoitojen haitoista Vastaa viestiketjuun: Hormonihoitojen haitoista

#70780
petteri51
Participant

Tuttua Enanton-vaivat minulla myös, multa leikattu ers 2015 ja hormonihoito aloitettiin, kun PSA ei laskenut toivotulla tavalla.
Alettiin Firmagon-pistokset kk välein joka laski PSA:an mittaamattomaksi, kyseinen lääke aiheuttaa minulle pistoskohtaan kivuliaan patin joka on 3-4 päivää kipeä, tästä syystä kokeiltiin Enantonia, pistos 3 kk välein.
Enantonista tuli kaikenlaista vaivaa, kuntoni ja liikkuminen meni melko kehnoksi ja myös aiheutti rintaan puristavan tunteen kuin pumppu alkaisi pettämään, olkavarret myös puutui, no otettiin sydänfilmejä ym kokeita, että onko pumpussa vikaa, ei ollut (siksi olin huolissani kun on sukurasitetta), isä meni infarktiin 49,5 v ja pikkuveljeni 51 v, no minä täytän seuraavaksi 70v), eli ei kai sitä pumpun takia tervitse olla niin huolissaan.

Enanton vaihdettiin takaisin Firmagoniin kertakokeilun jälkeen, josta taas kipeät patit, urologi ehdotti että jos kokeiltaisiin Pamorelinia ja nyt menossa ensimmäinen 3 kk piikki ja ainakaan ekana kuukautena en ole siitä huomannut oikein mitään erikoisia lisäoireita, univaikeudet tietenkin ovat jatkuvana riesana, jatkuneet jo kauan sillä sairastan myös Crohnin-tautia jota alkuun hoidettiin useilla kortisonikuureilla alkaen 2006, univaikeudet alkoivat jo silloin, eikä ole korjaantuneet, hormonilääkkeet myös ainakin minulla aiheuttaa nukahtamis/nukkumisvaikeutta.

Nyt odottelen uniklinikalle aikaa tutkimuksiin, josko siellä keksittäisiin jotakin apua, ei ole mukavaa käyttää ”unilääkkeitä” jatkuvasti, univaikeuksiin kannattaa hakea asian mukaista apua!

Totta tosiaan minulle ei Enanton sopinut, kannattaa kysyä josko joku muu sopisi paremmin, multa Enanton melkein pilasi 3kk elämänlaatua!!!

Tsemppiä ja hyvää vointia ers-polulla sinulle kuin myös tämän polun muillekkin tallaajille!