Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät Adenokarsinooma in situ Vastaa viestiketjuun: Adenokarsinooma in situ

Vastaa viestiketjuun: Adenokarsinooma in situ

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät Adenokarsinooma in situ Vastaa viestiketjuun: Adenokarsinooma in situ

#69843
kuura
Participant

Tänne olikin ilmestynyt paljon uusia keskustelijoita sitten viime käynnin. Helpottavaa, että on paikka, jossa huolista voi keskustella saman kokeneiden kanssa. Mulla taustalla AIS, jonka vuoksi kohdunpoisto tämän vuoden helmikuussa. Kontrollin piti olla puolen vuoden päästä, eli elokuussa, mutta ilmeisesti koronan vuoksi siirtyi ja onkin tulossa vasta syyslomalla. Kohtalon ivaa, sain alun perin pelottavat koepalatulokseni kesälomareissulla Lapissa. Ja nyt Lappiin suuntautuvan syyslomamme jälkeen het seuraavana päivänä kontrolliin. Siinä menee taas loma huolehtiessa. Tosiaan pelko on ollut läsnä jo pari vuotta kestäneen jakson ajan, papa-kokeesta, kolposkopiasta, konisaatiosta, leikkauksesta tähän päivään. Välillä se on taustalla, lähes poissa ja välillä mustaa kaikki ajatukset. Mitä jos. Mitä jos mulla on edelleen kaiken leikkelyn jälkeen se virus aktiivisena. Jos se tekee vielä muutoksia, mitä seuraavaksi leikataan?

Lisäksi on ilmaantunut uusi tunne, katkeruus lääkäreitä kohtaan. Onko teitä muita kohdeltu tutkimuksissa ja sairaalareissuilla hyvin? Avauduinkin muistaakseni tänne kolposkopiakäynnistäni aiemmin. Mutta siis tilanne, jossa menen tutkimukseen, jollaisessa en ole ennemmin ollut, peläten papa-tuloksen perusteella pahinta. Ja minulta ensimmäisenä kysytään: ”Montako seksikumppania sinulla on ollut viimeisen vuoden aikana?”. Siis mitä helv..! Olen ollut 15 vuotta naimisissa, ja vain oman mieheni kanssa. Miksi tuollainen kysymys, muuten kuin ilkkumisen/satuttamisen takia? Netistä tietoa etsineet tietää, että HPV-infektioiden aiheuttamat muutokset vaativat vuosia syntyäkseen eikä niihin viime aikainen seksikumppaneiden määrä vaikuta. Olen miettinyt, että tästä voisi potilasasimiehelle mainita. Lisäksi sellaine erikoinen asia oli, kun leikkauksen jälkeen juttelin huonetoverini kanssa, jolta oli myös poistetu kohtu saman lääkärin toimesta kuin minulta. Syy vain oli eri, hänellä oli iso myooma. Huonetoverille oli selvitetty juurta jaksaen esim. emättimenlaskeuman mahdollisuudesta, miten välttää sitä jne. Minulle oli annettu vain lappu, jossa ohjeistettiin, ettei leikkauksen jälkeen kahteen viikkoon saa ponnistella. Ilmeisesti ei ole väliä, miten seksielämäni käy, olenhan sitä saanut jo riittävästi, kun olen tällaisen HPV:nkin ehtinyt saamaan. Toki olen lukenut netistä kaiken mitä olen irti saanut, mutta näyttää siltä, että tässä on lääkärillä jotain asennoitumisongelmaa. En ole oikein sallinut itselleni tämmösiä ajatuksia, koska olenhan elossa ja leikkaus meni hyvin jne. Mutta tulipa nyt sanottua.. Anteeksi kärjistävä kirjoitustapani.

Sain juuri THL:n tiedotteen kotiin, poikien HPV-rokotteesta. Eipä paljon tarvitse miettiä, rokotetaanko rakas poikamme vai ei.