Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät Sytohoidot Vastaa viestiketjuun: Sytohoidot

Vastaa viestiketjuun: Sytohoidot

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät Sytohoidot Vastaa viestiketjuun: Sytohoidot

#69774
Rae
Participant

Katsoin eilen telkasta Janina Fryn haastattelua, hänellä kun on se sama geenivirhe BRCA2 kuin minulla (Angelina Joliella myös). Eli altistaa rinta- ja munasarjasyövälle. Edesmennyt siskonikin luultavasti oli epäonninen, sairastuttuaan alle viisikymppisenä.
Syöpälotossa hävisin, sain molemmat. Parikymmentä vuotta sitten rintasyövän kaikkine hoitoineen, nyt munasarjasyövän. Sitä haluan nostaa esiin, että pelkkä vuosittainen uä gynellä ei välttämättä saa esiin alkavaa syöpää. Mikään ultraääni tai TT- kuvaus ei saanut esiin syöpääni, vasta verikokeen markkerit ja viime kädessä leikkauksen löydökset paljastivat, että vatsakalvolla on ylimääräistä, samoin pientä munasarjan pinnalla.
Eipä markkerien testausta tehdä rutiinina, itsellä ei tullut mieleenkään. Itse geenivirheen löytyminen jotenkin rauhoitti mieltäni, ei ole ollut itsestä kiinni.
Lääkitystä on menossa nyt, melko uusi tablettilääkitys.
Sen sairastuminen muutti, että katson maailmaa ”vastasyntyneen silmin”. Kuinka kaunis se onkaan, jokaisesta päivästä kiitän. Tämmöistä näin alkuunsa, nyt pihahommiin, kun nyt jaksaa.