Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Miesten syövät PSA eturauhasen poistoleikkauksen jälkeen Vastaa viestiketjuun: PSA eturauhasen poistoleikkauksen jälkeen

Vastaa viestiketjuun: PSA eturauhasen poistoleikkauksen jälkeen

Etusivu Keskustelufoorumi Miesten syövät PSA eturauhasen poistoleikkauksen jälkeen Vastaa viestiketjuun: PSA eturauhasen poistoleikkauksen jälkeen

#69620
Mies 48
Participant

Moikka!

Kiitos viesteistä, on helpottavaa lukea muiden kokemuksia!

Itse kävin RALPH leikkauksessa alkutalvesta 2016, ja PSA oli mittaamattomissa 1,5v leikkauksen jälkeen. 2017 talvella sitten PSA pari kertaa oli 0,07-0,08, kunnes keväällä 2018 taas mittaamattomissa ja pysyi siellä seuraavat 1,5v?

No, nyt viime talvena 2020 PSA taas 0,07-0,08, ja loppukesästä 0,1.

Ihmetyttää tämä PSAn pomppiminen, enkä ymmärrä:
1. Mitä voi PSA:ta heilauttaa jos ei syöpä?

Toinen asia jota tällaista ”nuorta” eturauhaissyöpäpotilasta mietityttää:
2. Onko tämä nyt soitten lopun alkua, ja ”kuolemanpelko” on melkoinen jos syöpä tosiaankin on uusiutunut…

Tulee pari muutakin kysymystä mieleen:
3. Tätä sivustoa kun lukee niin tulee mieleen onko yhtään RALPH potilasta jotka olisivat leikkauksen jälkeen elänneet ilman syöpää iloisina loppuelämänsa ja kuolleet vanhuuttaan?
4. Tulee myös mieleen että ovatko kaikki jotka ovat käyneet läpi leikkausta ja sen jälkeistä jatkohoitoa (sädettämistä/hormoonihoitoa) selvinneet ”puhtain paperin”, vai miten monelle PSA lähtee taas nousuun toisen hoitokerran jälkeen? Tuntuu että tänne kirjoitetaan vain ”onnistuneet” hoidot?

Ja viimeinen ja ehkä epämielyttävin kysymys:
5. Olin 47v kun minut leikattiin ja nyt 51v, jos hoidot eivät tehoa niin paljonko on elinaikaa jäljellä (huom, seuraava mittaus marraskuussa joten en vielä tiedä miten PSA tästä kehittyy ja mitkä ovat tulevat toimenpitet mutta varaudun siihen että PSA taas nousee…)…?

Huoli ja ahdistus on kova…

Mies48 (vanha nimimerkki)