Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät RINTASYÖPÄ Vastaa viestiketjuun: RINTASYÖPÄ

Vastaa viestiketjuun: RINTASYÖPÄ

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät RINTASYÖPÄ Vastaa viestiketjuun: RINTASYÖPÄ

#69513
Minna68
Participant

Hei!
Minulla todettiin kasvain oikeassa rinnassa toukokuun alkupuolella Terveystalossa seulontamammografiassa. Toisen kerran siellä olin, eli olen 52 vuotias. Helatorstai-viikolla soitettiin ja pyydettiin lisäkuvauksiin ja ultraäänitutkimukseen ja niiden seurauksena otettiin paksuneulanäyte. Itse en ollut huomannut yhtään mitään muutosta rinnassa eikä sitä radiologikaan tunnustelemalla löytänyt. Seuraavalla viikolla sitten jo soitettiinkin, että seuraava kutsu tulee TYKSin plastikka- ja yleiskirurgian poliklinikalta…
Kesäkuun lopulla tehtiin osapoistoleikkaus ja samalla pienennettiin toista rintaa saman verran eli 67 grammaa. Kainalon vartijaimusolmukkeesta ei syöpäsoluja löytynyt.
Leikkaushaavat parantuivat mielestäni ihan hyvin, mutta rinnassa oli paljon nestettä ja valtavat mustelmat. Sitten reilu pari viikkoa sitten syöpärinta muuttui parissa päivässä kirkkaanpunaiseksi ja kuumaksi ja lauantai-illalla lähdin vielä päivystykseen. Lääkäri totesi tulehduksen ja mietti että pitääkö jäädä sisään saamaan antibiottia tiputuksena, mutta kirjoitti kuitenkin vain reseptin ja pääsin kotiin. Sunnuntai meni ihan ok, mutta maanantaiaamuna oli sänkyyn valunut todella paljon kudosnestettä ja haava olikin auennut n sentin matkalta. Kun vähän painoi rinnan yläpuolelta, niin nestettä tuli kuin suihkulähteestä! Ei muuta kuin takaisin päivystykseen. Nyt on haavaa pidetty siitä asti auki sorbact-nauhalla ja odotetaan että haavaontelo pienenee. Joka toinen päivä käyn terveyskeskuksessa haavahoitajalla niin että hän vaihtaa sen sorbactin ja huuhtelee suolaliuoksella.
Koko ajan puhuttiin, että kun haavat on parantuneet, niin sitten tulee sädehoitoa, mutta kun viime viikolla kävin syöpälääkärillä kuulemassa hoitosuunnitelman, niin sytostaatteja onkin nyt tulossa ja 15 sädehoitoa sitten niiden jälkeen.
Eka sytostaattiaika on ensi viikolla, jos haava on parantunut tarpeeksi sitä ennen. Epäilen, että ei ole, mutta perjantaina käyn sitä näyttämässä.
Edelleen on tosi vaikeaa asettua syöpäpotilaaksi, kun tuota vuotavaa haavaa lukuunottamatta ei ole mitään oireita. Moni asia pelottaa, mutta ei tässä auta muu kuin katsoa mitä tulee.
Tsemppiä kaikille erityisesti samassa vaiheessa oleville! Kirjoitelkaa kuulumisia!