Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät RINTASYÖPÄ Vastaa viestiketjuun: RINTASYÖPÄ

Vastaa viestiketjuun: RINTASYÖPÄ

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät RINTASYÖPÄ Vastaa viestiketjuun: RINTASYÖPÄ

#69492
myria
Participant

Hei kaikille,
Terveystalon seulontamammografiassa toukokuun lopussa löytyi mikrokalkkia ja parin viikon päästä sain kutsun lisäkuvauksiin. Siellä otettiin mammografia, ultra ja paksuneulanäyte. Juhannus meni sulatellessa asiaa ja odotellessa tuloksia, jotka tulivat vasta heinäkuun alussa. Duktaalinen karsinooma in-situ. Lähete KYSiin plastiikkakirurgian polille, edessä leikkaus. Loppupäivä meni sumussa, itketti ja huolestutti – ei niinkään oma tilanteeni, vaan miten järjestän asiat, koirille hoitopaikan ja työkuviot. Onneksi on olemassa ihania ihmisiä, jotka tarjoutuivat auttamaan, stressi väistyi kun huomasin etten olekaan yksin.

Rintahoitaja soitti, selitti tarkkaan miten asiat etenevät. Aika varattiin magneettikuviin ja kirurgin vastaanotolle niin, että ehdin käydä vielä toisella puolella Suomea asuvia iäkkäitä vanhempiani katsomassa ennen hoitoprosessin alkamista.

Magneettikuvat varjoaineineen otettiin, että saadaan parempi käsitys alueen koosta. Kirurgi selitti kuinka säästävä leikkaus tehdään ja kysyi haluanko terveen rinnan korjausleikkauksen samalla. Olin positiivisesti yllättynyt, että tätä tarjottiin julkisella puolella automaattisesti. Sanoin ehdottomasti haluavani, jos asian voi hoitaa samalla nukutuksella ja rinnoista saa tasapainoisen kokoiset samantien. Olin jo ehtinyt ajatella, miten hankalaa olisi olla, jos toinen rinta on hyvin paljon toista suurempi, kuinka se vaikuttaisi ryhtiin ja kuinka hartiat kuormittuisivat eri tavalla, pitäisi täytellä rintaliivejä jne.

Eikös jokaisella pilvellä ole hopeareunus? Minulle se on se, että saan pienennys- ja kohotusleikkauksen tämän prosessin lopputuloksena. Voin liikkua ja olla vapaammin ilman suurehkojen rintojen aiheuttamaa painoa ja hölskymistä.

Huomenna menen leikkausta valmisteleviin toimenpiteisiin, rintaan laitetaan vaijerit ja vartijasolmukkeet merkitään. Ylihuomenna minut leikataan heti aamulla, sitten alkaa leikkauksesta toipuminen ja tulosten odottaminen. Ja kuukauden päästä sädehoito. Vielä on hieman epätodellinen olo, kaikki on kuitenkin tapahtunut niin nopeasti. Vertaistukea, toisten tarinoita ja kokemuksia kuulisin ja lukisin mielelläni.