Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät RINTASYÖPÄ Vastaa viestiketjuun: RINTASYÖPÄ

Vastaa viestiketjuun: RINTASYÖPÄ

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät RINTASYÖPÄ Vastaa viestiketjuun: RINTASYÖPÄ

#69491
Pike
Participant

Monta kertaa on pitänyt rekisteröityä tänne, mutta nyt sain vihdoin toimeksi.

Oma rintasyöpähistoriani on vajaa 9 kk ja olen jo voiton puolella.

Lokakuun seulonnoissa löytyi oikeasta rinnasta patti, jonka paksuneulanäyte ja PAD varmensi rintasyöväksi. Eka aika PHKS kir. polilla marraskuun puolivälin jälkeen ja siellä hoitosuunnitelma, osapoisto ja vartijasolmuketutkimus, jotka toteutui heti uuden vuoden jälkeen. Vartijat oli puhtaat, joten vain tuo osapoisto, josta saikuttelin vähän yli kaksi viikkoa. Kyseessä 19 mm hormonipositiivinen syöpä.

Solunsalpaajiksi 3 x doketakseli ja 3 x CEF. Ne alkoi helmikuun puoliväkin jälkeen. Solunsalpaajat oli yleensä maanantaina ja saikuttelin ti-pe ja välissä aina sen pari viikkoa töissä. Kokeilin, että onnistuuko tuo työssäolo ja ihan hyvin meni. Pahoinvointia ei ollut yhtään, kiitos Akynzeon. Yksi väsypäivä aina oli sytoa kohden ja muutenkin vähän vetämätön olo ja puuskututti, mikä varmaan johtui ssitä, kun hemoglobiini laski jnkv. Valkosolupiikit leukkareita nostamaan ei olleet kovin mukavia tökkiä tuonne mahaläskiin, mutta kun tiesi, että sekin on vain se 5 piikkiä aina hoidon jälkeen, niin kyllä sekin meni. Viimeinen syto oli 8.6.2020. Sellaisen neuvon voisin antaa, että ennen hoitoon menoa kannattaa jo edellisenä päivänä ja hoitopäivänä juoda runsaasti, niin suonet on paremmin esillä ja kanyylin laitto sujuvampaa.

Niin, nuo hiukset ja muut karvat. Hyvin tarkkaan kahden viikon kohdalla alkoi hiuksia irrota ihan kunnolla ja 2,5 viikon kohdalla oli pakko ottaa peruukki käyttöön ihmisten ilmoilla ollessa. Peruukkiliikkeen kampaaja sitten ajoi pään klaniksi. Kolmannen syton kieppeissä päähän alkoi kasvaa harvaa vauvan tukkaa, minkä kyllä sitten tuo CEF vei taas mennessään. Ripset ja kulmakarvat myös meni aika harvoiksi. Muutama yläripsi jäi ja kulmissa muutama karva jäljellä. Alaripset on jo palailleet, tosin hyvin värittöminä ja yläripsiäkin jonkin verran. Hiukset on nyt puolesta sentistä senttiin ja hyvin vaaleat ja värittömät. Turbaani/huivikausi siis jatkuu. Peruukki on tosi kuuma kesällä, joten se on nyt tuolla laatikossaan huilaamassa. Varmaan edelleen syksyllä käyttöä? Kinttukarvoja ei ole tarvinnut tänä kesänä ajella. Ne saisivatkin jäädä kokonaan palaamatta.

Heinäkuun alussa alkoi sitten 15 kerran sädehoito, joka sekin tulee päätökseen ensi viikolla ja sekin on mennyt ihan hyvin. Ei ole tullut punoitusta tai hilseilyä tai ihorikkoa. Kop-kop.

Sädehoidon jälkeen alkaa tuo viiden vuoden hormonilääkitys Letrozol. Toivottavasti siitäkään ei tule pahoja haittavaikutuksia, kun tähän saakka mennyt näin hyvin.

PHKS:n syöpäpolin porukka on aivan ihanaa. Hattua nostettava, kun työ ei ole helpoimmasta päästä.

Sielläkin seutukunnalla on varmaan noita Ensitietopäiviä uusille rintasyöpäpotilaille. Kannattaa ehdottomasti osallistua sellaiseen.