Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät RINTASYÖPÄ Vastaa viestiketjuun: RINTASYÖPÄ

Vastaa viestiketjuun: RINTASYÖPÄ

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät RINTASYÖPÄ Vastaa viestiketjuun: RINTASYÖPÄ

#69490
MinMar
Participant

Hei vaan nyt sitten tännekin

Omaan tuulettimeen iski hihavakiolla kesäkuun alussa, suihkussa käydessä selkeä patti rinnassa. Juu on kai kasvanut aikansa jossain syvällä, mutta sen verran reilu peukalonpään kokoinen klöntti se oli, että huomasi kyllä ilman erityisiä tutkimisia. Terveyskeskuslääkärille 05.06., lähete kiireisenä eteenpäin mammografiaan, ultraan, ”ohutneula” näytteeseen (ketut se mikään ohutneula ollut, julmettu naskali ;D) ja sitten leikkaus heti juhannuksen jälkeen.

sillä lailla… Nyt sitten on diagnoosia kerrakseen tällaiselle vielä toukokuussa täysin omaa elämäänsä eläneelle 52- vuotiaalle sinkkunaiselle, jonka lapset ovat muuttaneet kotoa ja vaikka mitä suunnitelmia edessä. Vasemmassa rinnassa tosiaan ductale karsionooma 2*1,5 cm, leikattu osapoistolla. Kainalosta löytyi sitten etäpesäke, imusolmukkeita poistettu, joten aloitan 21.7. solusalpaajahoidot.. ou jee, tuulettimen jengat huutaa hunajaa…

Pää ei meinaa pysyä mukana tässä kaikessa millään, ei sillä että olisi ongelmia, vaan uskoa tätä kaikkea ympärillään. Hoito on ollut täällä KYSsin alueella Pohjois-Savossa kohdallani ensiluokkaista ja erittäin asiallista, koko ajan olen ollut hyvin tietoinen missä mennään, kysymyksiä on saanut tehdä (jos osaa kysyä tässä vauhdissa…) ja ne mitä on älynnyt kysyä, olen saanut ihan päteviä vatauksia.

Yhtään en tiedä kuinka kroppa reagoi hoitoihin, hiuskuontalo kevenee ilmeisen joka tapauksessa, hormonaalinen hoito estrogeenin pysäyttämiseksi vaikuttaa ilmeisen siinä sivussa. Kaksi kolmesta mieluisasta tekemisestäni, aktiivinen kuntoilu ja kokkailu ovat hakusesssa oireiden mukaisesti, lukea voi, mutta jaksaako keskittyä…. siinäpä aktiiviselle oman elämänsä entiselle hallinnoijalle haasteita syksyyn.

Vertaistukea olen täällä hakemassa, kuuntelemassa ja lukemassa kehityskaaria. Omista fiiliksistä ja etenemisestä voin toki päivittää tietoa, jos se jotakuta toista vastaavasti lohduttaa