Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Yleistä syövästä Suolistosyöpä Vastaa viestiketjuun: Suolistosyöpä

Vastaa viestiketjuun: Suolistosyöpä

Etusivu Keskustelufoorumi Yleistä syövästä Suolistosyöpä Vastaa viestiketjuun: Suolistosyöpä

#69359
Annamunkaikkikestaa
Participant

Hei, päivitänpä oman tautitilanteeni.
Jouluna siis sain avanteen, kun paksu/peräsuolenkasvain poistettiin. Nyt olen saanut liitännäishoitoja 4 x 3vkoa ja tällä viikolla kontrolliverikokeet ja koko vartalon TT-kuvaus ja tuloksia pitää sitten jännittää viikon verran. Kuusi sykliä on määrätty alunperin. Annetaankohan loput kaksi jaksoa kaikissa tapauksissa vai voisiko tulos olla niin hyvä, ettei tarvitsisi enää lisää myrkyttää…

Hoitona on ollut oksaplatiinia suoneen aluksi ja sitten kapesitabiinia tabletteina 2vkoa ja kolmas viikko aina lääkkeetön. Jakson ensimmäinen hoitoviikko on aina kovin tokkuraista ja etovaa ja kylmänarkaa, mutta ei oksentelua. Olen pystynyt syömään hyvin, joten veriarvot pysyneet kohtalaisina. Avanne tietysti asettaa omat rajoituksensa.
En ole päässyt yhteisymmärrykseen avanteeni kanssa! Toimii edelleen ihan milloin sitä huvittaa, öin ja päivin ja riippumatta siitä, milloin ja mitä olen syönyt ja juonut. Kaiken lisäksi se on kovin pullea! Alussa normaalin näköinen, mutta nyt kuin punainen peruna. Avannehoitajan diagnoosi oli ”hieman pullea” ja hyväkuntoinen, ei huolestuttava.
Elän toivossa, että hoitojen loputtua pääsen pian avanteen sulkemisjonoon, operaatio ei kuulema ole iso eikä edes kiireellinen…
Ajattelen niin, että jos kerran minun piti syöpä saada, niin tämä korona-aika on ollut hyvää aikaa sairastaa, kun ei muutenkaan ole voinut elää normaalisti.

Parasta mahdollista kevättä teille jokaiselle!