Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät RINTASYÖPÄ Vastaa viestiketjuun: RINTASYÖPÄ

Vastaa viestiketjuun: RINTASYÖPÄ

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät RINTASYÖPÄ Vastaa viestiketjuun: RINTASYÖPÄ

#69236
Lellustiina
Participant

Hei, uusi rintasyöpäläinen täällä hei! Ikää himpun vajaa 36.
Mun polkuni alkoi 28.3.2020 lauantaina ilta myöhäisellä, kun tunnustelin rintojani, ja löysin vasemmasta rinnasta selkeän patin. Ihan pinnassa, ja ihmettelinkin, että miten en sitä aikaisemmin ole huomannu. Suvusta löytyy rintasyöpää, joten olen ollu aika aktiivinen rintojen tunnustelija.
Lääkäriin terveyskeskukseen sain ajan 30.3.2020, joka sitten kirjoitti lähetteen Terveystalolle mammografiaan ja ultraan, sinne sain ajan jo heti 31.3.
Mammografiassa ei selkeää löydöstä ollut, koska rintakudos on niin tiivis. Ultrassa sitten löytyi kasvain, ei tarkkarajainen, ja sielä jo radiologi heti sanoi, että ei hyvältä näytä. Otettiin paksuneulabiopsia. Tulokset sain 7.4. Invaasinen duktaalinen karsinooma, jonka sisällä karsinooma in-citua. Terveystalolta lähti kiireellinen lähete Taysiin, ja 29.4. mulle tehtiin rintojen magneettikuvaus, josta ei löytynyt mitään uutta, edelleen näyttää että imusolmukkeet olis puhtaat.
5.5. moniammatillinen asiantuntijaryhmä käsittelee jälleen mun asiaa, ja ehkä jo sitten saan kirurgille aikaa ja saan tietää jatkohoidoista jotakin. Tähän asti on ollut vain odottelua.

Mä en kai missään vaiheessa ollu yllättyny siitä, että tämän diagnoosin sain, ja tulosten kuuleminen ei aiheuttanu sinänsä sen kummempia olotiloja, olin jo itseni siihen valmistanu sen ultrakäynnin jälkeen. Näin itsekin sen kasvaimen siinä kuvassa, ja kun ei ollut tarkkarajainen, niin kyllähän sen jo siinä tiesi. Tämä on ollut vain tuskallisen pitkä projekti, vaikka ei vielä niin pitkä olekaan ollut. Kuitenkin jo kk ultrasta. Miten nopeasti te muut ootte päässyt hoidoissa eteenpäin? Luultavasti tämä hiton koronakin viivästyttää asioita, ja mun tuurilla tässä on ollu pääsiäisen pyhät ja nyt tää vappu, mitkä viivästyttelee asioita.

Oon ollut tänä keväänä tosi väsynyt, ja vaikka mulla vaikea uniapnea onkin, ja laitehoidon sain siihen viime syksynä, on tämä väsymys ollut aivan toisenlaista. Liittyneekö sitten tähän syöpään, ei voi tietää.

Viime aikoina mulla on tuota vasenta rintaa särkenyt, ja se särky säteilee myös kainaloon. Onko muilla ollut tällaista? Nytkin kainaloa hiukan särkee.

Ootteko teetättäny geenitutkimusta? Mulla kun on tosiaan suvussa jos minkälaista syöpää, isälläni on virtsarakon syöpä (palliatiivisessa hoidossa), äitini menehtyi levinneeseen melanoomaan, kahdella tädilläni ollut rintasyöpä, yhdellä tädillä kohdunkaulan syövän esiaste, yksi täti menehtyi leukemiaan ja mummullani ollut vatsasyöpä, ja myöhemmin menehtyi haimasyöpään. Serkkuni kuoli leukemiaan melkein vuosi sitten.

Vaikka en tavallaan ole ahdistunut tämän syövän takia, silti se on koko ajan mielessä ja sitä miettii, että miksi nyt tuntuu tältä ja kohta tolta. Sillä kannalla olen ollut alusta saakka, että haluan kokopoiston tuohon rintaan, en halua elää uusiutumisen pelossa jatkuvasti. Kummisetäni avovaimolle näin kävi, että uusiutui 16 vuoden jälkeen.

Ja kaikille muille, kiitos kun olette tänne kokemuksia jakaneet, ja Kukka <3.

Terkuin Lellustiina