Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät RINTASYÖPÄ Vastaa viestiketjuun: RINTASYÖPÄ

Vastaa viestiketjuun: RINTASYÖPÄ

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät RINTASYÖPÄ Vastaa viestiketjuun: RINTASYÖPÄ

#69222
Kuikka
Participant

Kukalle paljon jaksamista. Tuntuu niin väärältä saada syöpä noin nuorena. Itselläni löytyi seulonnassa rintasyöpä kesällä 2018. Kolmoispositiinen eli estrogeeni, progesteroni ja valitettavasti myös Her2-positiivinen. Sytostaatit 6 krt, Herceptin piikitys lähes vuoden Her2:n vasta -aineena ja sädehoito 25 krt.

Kuukausi sitten huomasin leikatun rinnan alaosassa kovettuman ja tietysti kauhistuin. Työterveyslääkäri totesi myös kovettuman ja laittoi lähetteen ultraukseen. Ultrauksessa lääkäri sanoi ettei löydä mitään kasvainta. Kovettuma on hänen mukaansa tiivistä arpikudosta, fibroosia, joka todennäköisesti tullut jälkioireena sädehoidosta. Tämä sädehoidon jälkioire teille muillekin tiedoksi, jota näköjään voi tulla. Ultraava lääkäri halusi kesäkuulle kontollikuvauksen, johon tietysti menen.

Tamofeniä syön, ei aiheuta suuria sivuoireita. Entinen huolettomuus on elämästä kadonnut. Nyt jokainen päänsärky tai muu kipu saa heti miettimään sitä onko syöpä levinnyt. Kun hoidetuista kuitenkin taitaa joka neljänbellä syöpä uusiutua ja oma syöpäni kuuluu korkean uusiutumisriskin syöpätyyppiin.

Aurinkoisia kevätpäiviä kaikilke!