Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät Rintasyöpä, Letrozol Vastaa viestiketjuun: Rintasyöpä, Letrozol

Vastaa viestiketjuun: Rintasyöpä, Letrozol

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät Rintasyöpä, Letrozol Vastaa viestiketjuun: Rintasyöpä, Letrozol

#69206
HopeaSiili
Participant

Olen syönyt Letrozolia nyt noin 1,5 vuotta. Nivelkivut olivat – juu! minullakin noin vuoden ajan – aikamoiset, varsinkin nilkka- ja polvikivut. Liikunta ja liikutteleminen on kyllä auttanut.

En vieläkään ole varsinaisesti lenkkeilyt, mutta pystyn nykyään kävelemään sentään muutamia kilometrejä ilman että kipeydyn. Erilaiset pieniä jumppaliikkeitä sisältävät arkipuuhat ovat olleet minulle sekä henkisesti piristäviä että fyysisesti kuntouttavia. Tykkään pyöritellä aika usein myös esim. hula-vannetta, teen syväkyykkyliikkeitä leuanvetotangoon kiinnitetyn jumppakuminauhan avulla ja yritän keksiä erilaisia helpottavia juttuja jumppaliikkeisiin niin että voisin suorittaa niitä päämääränä pikemminkin liikeratojen ylläpito kuin lihaskunto.

Ainoastaan keskivartalon syviä lihaksia yritän vahvistaa oikein urakalla. Mutta pyrin sitäkin tekemään arkipuuhien lomassa ilman että tarvitsee lähteä minnekään erityisesti jumppaamaan, poikkeuksena ehkä kuitenkin pitkät käyntimaastot hevosen selässä. Kerran viikossa köpöttelen käyntiä hevosen selässä, ja yritän pitää itseni mahdollisimman vakaassa tasapainossa, ylävartalo paikoillaan mutta alavartalo hevosen liikettä myödäten. Ja koska hevonen sattuu olemaan aika reipas askeltaja, niin kyllä noinkin vaatimattomassa liikuntamuodossa pystyy kaltaiseni sohvaperuna saamaan vatsalihaksensa maitohapoille :) Muutoin yritän nipistellä napaa kohtiselkärankaa, jännittää pakaralihaksia, vetää lapoja selässä yhteen sun muuta ”puolinäkymätöntä” liikuntaa esim. tv:tä möllöttäessäni ja autolla ajaessani niin paljon kuin muistan.

Minulla myös on sellainen fiilis, että voisi sitä varmaankin vielä kuntoutua siihen kuntoon jossa oli ennen sairastumista, ehkä jopa parempaankin kuntoon. Mutta mielessä on myös iso MUTTA eli että parempaan päin vaikuttaa olevan menossa ellei mitään takapakkia ole luvassa.