Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Miesten syövät Mihin, miten eturauhassyöpäläinen kuolee Vastaa viestiketjuun: Mihin, miten eturauhassyöpäläinen kuolee

Vastaa viestiketjuun: Mihin, miten eturauhassyöpäläinen kuolee

Etusivu Keskustelufoorumi Miesten syövät Mihin, miten eturauhassyöpäläinen kuolee Vastaa viestiketjuun: Mihin, miten eturauhassyöpäläinen kuolee

#69166
Rekki
Participant

Moro kaverit,

Olen uusi tässä tilanteessa, eläkeukko 71 v, kirjoitan ja puhunkin huonosti , koska sain aika pahan aivoinfarktin reilut 12 v sitten, selvisin kuitenkin, ajan autoa, liikun jne.

Kävin tammikuun alussa normaalissa terveystarkastuksessa, marraskuussa otettu labra. Lääkärille en päässyt, vaikka tinkasin, sain ajan vuoden alussa sairaanhoitajalle. No, harjoittelijahoitaja kyseli ummet lammet, meni lopuksi näyttämään tekosensa oikein lääkärille. Lekuri tuli heti huoneeseen, käski housut kinttujn ja kyljelle, sanoi, että psa oli 12,5. Edellinen oli huhtikuussa 2018 2,4 tms. Mitään ei tuntunut, pehmeä rauhanen eikä pahasti edes kasvanut. Laittoi heti lähetteen urologille ja käski mennä uudestaan alakerran labraan.

Kun vaimo kuuli, hän lämpesi aika lailla, sai illaksi ajan yksityiselle ja ultralla näkyi n 2 cm3 patti, näytti olevan kapselissa.
Seuraavaksi aika magneettikuvaan ennenkuin tiedetään, mistä tempastaan näytteet. Meni reilut pari vk, kunnes kuvattiin, – tahdistinkin kun sotki asiaa, onnistui vain Meilahdessa. Magneetti vahvisti asian ja näytti huonompaa, saattaa olla rakkuloissa. Varattiin biobsit ja menin kuvauttaa kroppani kokonaan, Lausunto hieman helpotti, ei löytynyt etäispesäkkeitä muualla.
Pari vk taas, sitten patalogin tuomio: 3×4 + 1×5 eli pahinta laatua. Urologi kanssa juteltiin ja uskoin (edelleenkin) hänen ehdotusta;
Hormonihoito 2-3 kk, kunhan syöpä on hiukan kiuvanut, psa laskenut tarpeeksi =>ulkoiseen sädehoitoon. Kävin kuuntelemaan sädetohtorin näkemystä, sama, toukokuun lopulla viimeistään aloitetaan.

Muuten, sain terveysurologin kutsun tapaamaan, ultraa varten, se aika olisi ollut vasta, kun mun kimpaleet olivat jo patologin tutkittavana.

Huhtikuun 3 päivä, sovittu puhelinsoitto sädetohtorilta, olin hänelle lähettänyt parin pvn psa aamuarvo 4,3.

Tulipa kylmää kyytiä, Meilahteen en voi mennä sädetyksiin keväällä enkä kesällä, minä saatan saada KORONAn, siellä kulkee niin paljon väkeä. Että tuota noin, jotta jos joskus ehkä syyskuussa…. tms, käytä vaan hormonia kyllä se koko ajan lannistuu.. 😮😥

Mitenkähän ne jo sädehoito olevat, loppuikohan hoito heiltäkin?
Lievästi kyrsii, kun tuli maksettua HyksIn turhaan, mietittiin.

Seuraavaksi viikonloppua mietimme asiaa, sähköpostia Docratekseen. Vastaus tuli ja soittivat. Pääsiäisen jälkeen alkaa heti tapahtua, tissitönkin saa rintasädetysrtä, lisää troppia, Cascadex, kultajyviä edustusrauhaseen ja seuraavalla viikolla alkaa sädehoito.

Ja eipä mennyt hukkaan kokonaan jo aikaisemmat, muille maksetut käynnit, olihan docrates saanut tiedot ja tutkinut ne hyvin tarkkaan, mitä minusta on aikaisemmin tehty/tutkittu.

Ehkä voisi odotella syksyyn tai voi se koronakin olla edelleen… Saattaa olla niinkin, että arviotu vain mun historiaani sekä elinodotusta kaadunko muuten jo ennen kuin syöpä tappaa.

No, 14 viikkoon en ole kertonut kenellekään, vaimo tietysti tietää. En halua surkuttelua niin sukulaisiltani kuin muiltakaan.

Olen täällä lukenut vertaisjutuista ja se, se on pitänyt pystyssä! 🙂

Kiitos teille, jotka olette kertoneet omia kokemuksianne ja tuntemuksianne.

-Rekki