Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Krooninen syöpä kuka EI pelkää sairautta/kuolemaa, vai olenko tosiaan ainoa? Vastaa viestiketjuun: kuka EI pelkää sairautta/kuolemaa, vai olenko tosiaan ainoa?

Vastaa viestiketjuun: kuka EI pelkää sairautta/kuolemaa, vai olenko tosiaan ainoa?

Etusivu Keskustelufoorumi Krooninen syöpä kuka EI pelkää sairautta/kuolemaa, vai olenko tosiaan ainoa? Vastaa viestiketjuun: kuka EI pelkää sairautta/kuolemaa, vai olenko tosiaan ainoa?

#68984
Aurora Borealis
Participant

Sohvi, hyvä, että löysit itsellesi passelin fb-ryhmän, ja hyvä, että se toimii.

Itse olen tehnyt edunvalvontavaltakirjan muutamia vuosia sitten, eli ennen tätä toista sairastumista. Käytin asianajajaa apuna. Netistä löytyy myös malleja. Maininta mm. Määrään valtuutuksen tulemaan voimaan siinä tapauksessa, että tulen sairauden, henkisen toiminnan häiriintymisen, heikentyneen terveydentilan tai muun vastaavan syyn vuoksi kykenemättömäksi huolehtimaan asioistani. Valtuutetun nimi, Valtuutetun sijaiset esteellisyystilanteissa, asuntoa koskevat asiat, maininta valtuutetun valvonnasta ja valtuutettujen tiedoksiannosta, maininta läheisten tiedonsaantioikeudesta taloudellisista asioista sekä tiedonsaantioikeudesta terveyden- ja sairaanhoitoon liittyvistä tiedoista. Maininta, että valtuutetuilla on oikeus keskustalla asioistani keskenään. Tämä noin ympäripyöreästi jotain mainitakseni. Todistajille ei tarvitse näyttää asiakirjan sisältöä, riittää kun kertoo, että kyseessä on edunvalvontavaltakirja. Siihen tulee loppuun todistuslausuma, jonka he lukevat, ja allekirjoittavat. Ja tosiaan, ei saa olla mitään sukua sinulle edes avioliittojen kautta. Itse pyysin nimet työkavereilta, kun olin silloin vielä työelämässä.
Edunvalvontavaltakirjahan tulee voimaan vasta sitten kun maistraatti on sen käsitellyt saatuaan lääkäriltä todistuksen valtuutetun kykenemättömyydestä hoitaa omia asioitaan.
Olen tehnyt tämän kolmena kappaleena, valtuutetulle ja yhdelle varavaltuutetulle omat kappaleensa, omassa jemmapaikassa on yksi kappale. Näin asianajajakin suositteli.
Eli rohkeasti vain hommiin. Sitähän emme voi tietää, tarvitaanko sitä.

Paljon jaksupäiviä ja aurinkoa toivon kaikille.