Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Krooninen syöpä kuka EI pelkää sairautta/kuolemaa, vai olenko tosiaan ainoa? Vastaa viestiketjuun: kuka EI pelkää sairautta/kuolemaa, vai olenko tosiaan ainoa?

Vastaa viestiketjuun: kuka EI pelkää sairautta/kuolemaa, vai olenko tosiaan ainoa?

Etusivu Keskustelufoorumi Krooninen syöpä kuka EI pelkää sairautta/kuolemaa, vai olenko tosiaan ainoa? Vastaa viestiketjuun: kuka EI pelkää sairautta/kuolemaa, vai olenko tosiaan ainoa?

#68945
Tottahan se oli
Participant

Tervehdystä viestiketjuun. Pitkästä aikaa tänne kirjoitan. Itselle tulossa toinen vuositarkastus kesällä. Syöpä on mielessä päivittäin. Se ei haittaa elämää, mutta se vaan on koko ajan jossain tuolla aivojen sopukoissa. Vointi ollut hyvä, sytostaattien vaikutusta oli varmaankin noin vuoden niiden loppumisesta. Särki ja koski lihaksiin ja niveliin, ja oli muutoinkin välillä sellainen olo, että nestekierto oli jämähtänyt paikoilleen. Kestin sen kyllä hyvin, kun vertaa mitä kaikkea muuta voi olla, niin oli pientä.

Valosen viesti vetää sanattomaksi, ja hiljaiseksi. Myös Ronjan. Ei tuollaiseen viestiin voi milloinkaan tottua, siinä tekee itsensä kanssa todella raskasta ajatustyötä. Ja ei se varmastikaan lohduta, että kaikki joskus ollaan tuon viestin edessä. Olen itse yrittänyt totutella tuohon viestiin, mutta ei sen kanssa tule milloinkaan kokonaan sinuiksi. Mietin usein Kiaa. Saan hänen kirjoituksistaan edelleen voimaa; hän on käynyt vastaavan prosessin läpi, ja minä tulen joskus hänen perässään.

Töissä sain tänään taas kokea ylimielisyyttä ja epäkohteliaisuutta. Mietin, että miksi käyttäytyä noin, pahottaa läheisen mieli pelkästään siitä, että haluaa nostaa itsensä toisten yläpuolelle. Voi kunpa saisi noille ihmisille oppikurssin, miltä tuntuu, kun sinulle vaikkapa kerrotaan, että hoitosi ei enää tehoa. Voisin kuvitella, tai toivoisin, että elämän asenne muuttuisi. Mutta meitä on useaan lähtöön, ja kukin kantaa vastuun käyttäytymisestään.

Oikein lämmin halaus erityisesti Ronjalle ja Valoselle, olette tulleet täällä minulle läheisiksi, olen lukenut kaikki kirjoituksenne. Kaikille voimaa jaksaa eteenpäin, yhdessä mennään eteen päin kukin tahollaan.