Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Miesten syövät Mihin, miten eturauhassyöpäläinen kuolee Vastaa viestiketjuun: Mihin, miten eturauhassyöpäläinen kuolee

Vastaa viestiketjuun: Mihin, miten eturauhassyöpäläinen kuolee

Etusivu Keskustelufoorumi Miesten syövät Mihin, miten eturauhassyöpäläinen kuolee Vastaa viestiketjuun: Mihin, miten eturauhassyöpäläinen kuolee

#68860
seppori
Participant

Kiva, että joku vastasi. Minua ei ole leikattu. Sain heti maksimaalisen sädehoidon ja Firmagon aloitettiin välittömästi. Kun valitin Firmagon pistoksen 1-2 viikkoa kestävästä kivusta, niin pistos korvattiin Zoladex-ampullilla, joka asetetaan joka kolmas kuukausi vatsan läskikerrokseen. Tämä on jatkunut kaikki nämä vuodet. Viimeksi olen syönyt Zytigaa vuoden ja se näyttää jatkuvan. PSA on pysynyt aisoissa, mutta sen tukena syötävä kortisoni tuhoaa luuta.
Minulla oli lääkäritapaaminen 3 viikkoa sitten ja tiukkasin lääkäriltä ”miten kuolema tulee”. Kuten voit arvata, niin eihän siihen voi selvää vastausta saada. Todennäköisesti etäpesäkkeiden lisääntymisen ja luuston heikentymisen myötä vähitellen peruskunto heikkenee ja jollei aivohalvaus armahda, niin kipujen kanssa loppuu liikkuminen ja kunto.
Kun meidän syöpämme ei yleensä leviä sisäelimiin, vaan tekee tuhojaan esim selkärangassa, niin oletettava kuolinsyy on ”vanhuudenheikkous”. Valitettavasti se ei ilmeisesti ole kivuton. Toistaiseksi olen kipujeni kanssa pärjännyt kohtuullisesti särkylääkityksen (10mg OxyContin aamuin/illoin) ja kevyen lihasjumpan avulla. Yritän selkälihaksia jännittämällä saada tukea rappeutuvan selkärankani ympärille.
Apellani oli syöpä. Epäselväksi jäi, tappoiko hänet syöpä vai lääkitys. Hän sai sytostaatteja ja oli jokaisen hoidon jälkeen aina vaan huommassa kunnossa. Minulle suunniteltiin viime kesälle sytostaattihoitojen aloitusta, mutta sain asian siirretyksi syksyyn ja, kun jumpalla pystyin jossain määrin kuntoutumaan, niin nyt asiaa ei ole otettu esille. Kun nykyisen lääkityksen teho hiipuu, niin varmaan se tulee uudestaa esille. Minun ajatuksissani sytostaatit ovat finaali ja silloin voi ajatella ovatko ne saatavan jatkoajan väärtti.

Siedettävää vointia.