Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Yleistä syövästä Suolistosyöpä Vastaa viestiketjuun: Suolistosyöpä

Vastaa viestiketjuun: Suolistosyöpä

Etusivu Keskustelufoorumi Yleistä syövästä Suolistosyöpä Vastaa viestiketjuun: Suolistosyöpä

#68756
ronja
Participant

Hei annamunkaikkikestää: mulla on nyt ollut yhdistetty ohutsuoliperäsuoli avanne 1,5 vuotta. Molemmat suolenpäät sekä ohutsuoli että paksusuoli on nostettu oik. vatsanpäälle. Paksusuolen toinen pää on yhdistetty peräsuoleen. Piti volla väliaikainen vaan ei ole enää.Multa poistettiin sigmasta ja umpparista kasvain. Paksusuolta metrin verran.

Suoli on toiminut muuten kuten sinulla erona on, että tarve ns 2 asialle tulee n. 1-2 kuukauden välein ja saaliina on limaa ja niitä klönttejä, vähän kuitenkin. Vatsanpeitteen päällä olevasta paksusuolesta tulee kyllä tavaraa, jonka huomaan etenkin pohjalevyn vaihdon yhteydessä varsinkin kun painan siitä vierestä. Välillä sitä tulee enemmänkin mikä alkuun kummastutti kovasti. Konsultoin alussa paikallista avannehoitajaa. Hän antoi hyviä neuvoja. Kävinkin hänen luonaan pari kertaa ja soviteltiin erilaisia pohjalevyjäkin noilla käynneillä. Suosittelen. Kerran menin päivystykseen kun avanteesta tuli mielestäni verta. Onneksi veri tuli silloin avanteen sivun ihorikosta, joka penslattiin metyleenisinillä ja joka parani pian.

Nyt kun kaikki haavat ovat parantuneet hyvin ja avanteen kanssa on tullut tutuksi niin ton kanssa pärjää. Harmittaa vaan kun eivät sitä sulje enää. Mulla tauti eteni niin ettei kajoavia leikkauksia voi enää tehdä. Syöpä innostuu joka leikkauksesta. Se ollaan nähty. Mutta joo kaikkeen sopeutuu ajan kanssa. Enää ei asiat pelota.

Terveisin ja voimia sinulle ja muillekin toivottaen , ronja