Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät RINTASYÖPÄ Vastaa viestiketjuun: RINTASYÖPÄ

Vastaa viestiketjuun: RINTASYÖPÄ

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät RINTASYÖPÄ Vastaa viestiketjuun: RINTASYÖPÄ

#68751
pikkumyy
Participant

Hei,
kerron minäkin tässä nyt oman tarinani alkutaipaleen. Muutin Tallinnaan vajaa kaksi vuotta sitten ja ”tarkistutin” itseni ennen tänne muuttoa ja luulin kaiken olevan hyvin.
Sitten täällä seulonnassa löytyi jotakin ja matka jatkui ultraan jossa lääkäri ihmetteli aikansa ja sanoi että tuo näyttää hyvänlaatuiselta mutta paikka on niin outo että otetaampa näyte. Tulosten tultua lääkäri kertoi että löydös on pahanlaatuinen kasvain (musinoottinen karsinooma), hitaasti etenevä mutta tavallista paremman ennusteen omaava. Olipahan aikamoinen shokki. Lääkärin mukaan tämä minun kasvain on ollut jo useita vuosia ja täytynyt näkyä jo suomessa otetussa mammografiassa, hmmmm
No kaikki lähti rullaamaan ja leikkauksessa olin 12 päivän kuluttua tuloksista. Leikkaus oli säästävä ja kotiin pääsin jo seuraavana päivänä. Tulokset olivat seuraavanlaiset HER2-, ER pos, PR pos, kasvaimen koko noin 1,2×1,5 cm, ei levinnyt eikä lähettänyt etäpesäkkeitä.
Ensimmäinen sytostaaatti oli 2.1. ja tästä seurannut viikon pahoinvointi oli aikas hurjaa pahoinvointilääkkeestä huolimatta. 10 päivää ensimmäisestä myrkystä alkoivat hiukset lähteä tupoittain. Niitä löytyi joka puolelta vaikka yritin ponnarilla pitääkin. Viisi päivää kärvistelin sen irtokarvapaljouden kanssa ja tein päätöksen että aika kampaajalle on varattava heti. Olin käynyt jo peruukin ostamassa etukäteen varmuuden vuoksi. Olihan se aika järkytys nähdä itsensä kaljuna. Mutta peruukki on ilmeisen hyvä kun kaikki kehuvat uutta ulkonäköäni.
Sitten koitti ”myrkytyspäivä 2”. Leukkarit olivat sen verran alhaalla että minulle annettiin vain 80% annos ja seuraava kerta on vasta neljan viikon päästä että elimistö ehtii palautua.

Mutta se mitä halusin kertoa siitä että kun puhutaan suomen ilmaisesta terveydenhuollosta on puppua. Täällä minun kaikki kustannukset mitä olen tähän mennessä joutunut maksamaan on sairaalayö 2,50e. Toki Nexium 7,90e ja kaksi eri pahoinvointilääkettä 5e eli yhteensä noin 16e.