Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät Adenokarsinooma in situ Vastaa viestiketjuun: Adenokarsinooma in situ

Vastaa viestiketjuun: Adenokarsinooma in situ

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät Adenokarsinooma in situ Vastaa viestiketjuun: Adenokarsinooma in situ

#68707
pelko
Participant

Kiitos Pauliina78. Tiedän, että netissä ei kannattaisi pyöriä, mutta olen silti lukenut suurin piirtein kaiken, mitä olen suomeksi ja englanniksi löytänyt. Jotenkin sitä haluaa ymmärtää, mitä tässä voi olla edessä, vaikka mikään määrä tietoa ei silti tuo kontrollia itselle.

Pelkäsin, että papan tulos huononee kolposkopiassa ja juuri näin kävi. Nyt sama ahdistava fiilis loopista, joka on onneksi jo parin viikon päästä. Eniten ahdistaa ajatus, että oma pieni lapsi joutuisi kasvamaan ilman äitiään. Tähän liittyen mielessä pyörii todella surullisia kuvia.

Lääkäri oli puhelimessa rauhallinen eikä nähnyt aihetta paniikkiin, mutta en ole nähnyt patologin lausuntoa koepaloista itse. Pelottaa, jos siitä olisi tulkittavissa jo jotain enemmän. Sama kävi kolposkopian lausunnon kanssa: kun sain sen luettavaksi niin tulkitsin tilanteen paljon huonommaksi kuin heti käynnin jälkeen. Eikä tuosta sitten mennytkään kuin pari päivää niin sain kuulla, että status on tällä hetkellä in situ/HSIL. Mulle tehtiin ultraus kolposkopiassa ja munasarjat ja kohtu vaikuttivat siinä ok.

Vaikka vielä ei ole todettu syöpää niin alkava syöpä ei varsinaisesti kevennä mieltä, kun vielä ei ole mitään takeita siitä, että olisi pysynyt paikallisena. Haluaisin vaan palauttaa koko tämän syöpäepäilypaskan sinne mistä tulikin. En tarvitse mitään muistutusta siitä, miten arvokasta elämä on.