Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät munasarja -ja vatsasyöpä Vastaa viestiketjuun: munasarja -ja vatsasyöpä

Vastaa viestiketjuun: munasarja -ja vatsasyöpä

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät munasarja -ja vatsasyöpä Vastaa viestiketjuun: munasarja -ja vatsasyöpä

#68589
Elina7
Participant

SALAKAVALA MUNASARJASYÖPÄ

N. 2 1/2 sitten mulla alkoi valkovuoto ollessani mökillä Keski-Suomessa. Kun ei ollut muita vaivoja, päätin odottaa syksyyn Helsingissä. Heti seuraavana päivänä alkoi verinen vuoto. Menin seuraavana päivänä gynekologille, joka teki hirvittävän hysteroskopion, jossa venytettiin kohdun suuta puuduttamatta näytteitä varten . Naisten klinikalla poistettiin kohdusta polyyppi ja tehtiin kaikki mahdolliset gynekologiset kokeet. Mitään elimellistä syytä ei löytynyt eikä mitään voitu tehdä. Sain paikallista antibiottipuikkoja- ei apua. Söin hyvänlaatuisia bakteereja bakteerivaginoosiin-ei auttanut. Virtsarakon antibiottikuurin- ei auttanut. Koska ei ollut muita oireita kuin valkovuoto, ajattelin sen olevan sitten vain jokin vaarattoman”ominaisuuden” koska oli tehty perusteelliset tutkimukset. Nyt syksyllä joogatessani vatsaani sattui venytellessäni. Heti gynekologille.Uä- tutkimus : kaikki muu kunnossa paitsi vatsan alaosassa nestettä. Lääkäri kehoitti ottamaan yhteyttä tk:n. Sinne pääsy kesti 7 viikkoa ! Labrakokeita- kaikki kunnossa. Lähete kuitenkin uuteen Uä:kokeeseen, jossa lääkäri patisti TT- kuvaukseen koko vatsan alueelta kahden vrk:n sisällä. Kesti päästä 3 vk. Sieltä soitettiin 2:n tunnin kuluttua sisätautiosastolle, josta minulle lääkäriaika kahden päivän kuluttua 5.12. Vastaanotolla kuulin järkyttävän uutisen: munasarjasyöpä joka levinnyt vatsaan.

Jospa kertomuksellani olisi jollekin apua, ettei kannata jäädä potemaan pitkäaikaista muuten oireetonta valkovuotoa ja vaatia TT-koe jos muissa kokeissa ei näy mitään.- En tiedä mistä kaikkialla vatsassa oleva neste johtuu. Vuodot muuttuneet kelta-ruskeiksi ja on pidettävä nyt paksumpia siteitä yötä päivää. VOI TÄTÄ ODOTTAMISTA !!!!

Sitten Naistenklinikalle, keuhkojen TT- kuvaus Töölön sairaalassa. Jatkuvasti labrakokeita. Syöpää mittaavassa verikokeessa arvoni oli 1200 kun terveellä ihmisellä alle 30. Lääkärien meeting. Suuri leikkaus 22. 1 ja sen jälkeen sytostaattihoidot. Syövällä pitkällä tähtäimellä huono ennuste tilastollisesti. Vain joka toinen elossa 5:n vuoden kuluttua. Syöpä tuppaa uusiutumaan vuoden sisällä 3/ 4 osa potilailla. Lääkäreidenkin mukaan juuri munasarjasyöpä on vaikea diagnostisoida ennen kuin se on edennyt pitkälle ja levinnyt muualla. Sen kerran kun en osaa pelätä jotain sairautta, se ilmaantuukin vakavana ja vielä levinneenä. Jospa TT-kuvaus olisi otettu aiemmin ? Turha jossitella. Kohtalo on antanut minullekin tällaisen shokin.