Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät munasarja -ja vatsasyöpä Vastaa viestiketjuun: munasarja -ja vatsasyöpä

Vastaa viestiketjuun: munasarja -ja vatsasyöpä

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät munasarja -ja vatsasyöpä Vastaa viestiketjuun: munasarja -ja vatsasyöpä

#68581
Elina7
Participant

joista minulla on karmeita kokemuksia. Osteoporoosi on voinut aiheuttaa selän nikamien madaltumista niin ettei kipuletkua saada sinne. Suuren leikkauksen jälkeen laitetaan katedri virtsarakkoon ja jokin härpäke haavaan nesteen poistoa varten. Koomista, että Oma kannan epikriisissä luki , että potilaan yleisvointi on hyvä. Lisäksi kirjoitettiin ja sanottiin, että leikkaus on suuri ja riskeistä tupakan ja merkittävän ylipainon vuoksi. Suuri leikkaushaava voi parantua huonosti. Mainittiin myös veritulppa ja keuhkokuumekin. No ,olenhan sairaalaasa. Toivottavasti mahdolliset komplikaatiot tulevat siellä eikä kotona.- Tässä fyysiset tiedot.

Heräsin tänään muutaman tunnin jälkeen ja heti vetämään ketjussa röökiä unilääkepöpperössä. Ja päälle diapamia. Nukuinkin useita tunteja, mutta herättyäni vedin taas ketjussa ahdistuneena röökiä. Soittelin Husiin ja mietin mistä saada keskuteluapua. Päivän pelasti kummityttöni aviomies, jota pyysin käymään kaupassa ostamassa mm.lisää tupakkaa. Hän jäikin juttelemaan omasta vuosi sitten tapahtuneesta tupakasta luopumisesta, keveästi sairauksista. Hänen seurassaan oli turvallinen ,rauhoittunut ja piristynyt olo. Harvinaista herkkua ihmiselle, joka elää yksin, on lapseton eikä ole miessuhdetta.

Nyt pitäisi kohottaa kuntoa syömällä hyvin- vaikeaa minulle vatsan takia- ajatella positiivisesti ja ulkoilla , joka on minulle mahdotonta. Olen nimittäin neljän vuoden aikana kokenut niin paljon haavereita, etten nyt uskalla ulkoilla yksin. Ensin oli erittäin vaikea oikean ranteen pirstalemurtuma, autokolari. Helmikuussa astuin reippaasti ratikkaan. Kuski sulki oven liian aikaisin, jolloin toinen jalkani jäi oven ulkopuolelle. Sen auettua se paiskai minut 180 asteen kulmassa päistikkaa vatsalleni jäiselle pysäkille. Olkapää meni tuskallisesti sijoiltaan ja sain aivotärähdyksen. HSL, If ja Kela riitelivät korvauksista niin, että jouduin itse maksamaan n. 1000 € minulle aiheutetusta vahingosta. Niinkuin syövissä ei olisi tarpeeksi, astuin vahingossa puutuneella jalalla lattialle, ja lensin päistikkaa lattialle. Nilkka nyrjähti. Asun kolmannessa kerroksessa ilman hissiä.

Jotenkin on luottamus liikkumiseen kadonnut. En uskalla mennä yksin portaita alas enkä kävellä yksin. Eräs ystäväni on tullut usein kauempaa tukemaan minua tutlkimus-ja lääkärimatkoilla ja sitten ovat taksimiehet auttaneet.

Kirjoitit, että musiikki, liikunta luonnossa ja keskusteluapu ovat auttaneet sinua. Mistä muusta olet saanut voimaa ?Oletko sinut sairautesi kanssa ? Miten suhtaudut tulevaisuuteen ?Varmaan olet kokenut jo kovia myllersyksiä uusituneen syöpäsi