Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Krooninen syöpä kuka EI pelkää sairautta/kuolemaa, vai olenko tosiaan ainoa? Vastaa viestiketjuun: kuka EI pelkää sairautta/kuolemaa, vai olenko tosiaan ainoa?

Vastaa viestiketjuun: kuka EI pelkää sairautta/kuolemaa, vai olenko tosiaan ainoa?

Etusivu Keskustelufoorumi Krooninen syöpä kuka EI pelkää sairautta/kuolemaa, vai olenko tosiaan ainoa? Vastaa viestiketjuun: kuka EI pelkää sairautta/kuolemaa, vai olenko tosiaan ainoa?

#68517
Maahinen
Participant

Hei!

Ronja, lämmin voimahalaus suruusi. Kyllä vetää hiljaiseksi aina, kun yksi on joukosta poissa. Vaikka en tukihenkilöäsi tuntenutkaan, niin silti.

Heips Maggie, tervetuloa ja kiva kun myös Sohvi ja Aurora ja muutkin laittelevat kuulumisia! Tämä palsta on mainio vertaistuki! Fbssaon myös oman syöpäni ryhmä, mutta siellä kroonikot eivät juuri kirjoittele. Enempi hehkutellaan hyviä uutisia. Olen onnellinen heidän puolestaan, mutta jotenkin tulee ulkopuolinen olo.

Yhtä vuoristorataa tuntuu olevan mielialojen kanssa. Tunnistan itsessäni saman, vasteseurantakäynnit aiheuttavat alakuloa. Minulla alkaa n viikkoa ennen, kaipa sitä valmistautuu mahdollisiin huonoihin uutisiin. Sitten kestää useamman päivän kammeta itsensä ulos synkistä mietteistä. Ja on outoa, että vaikka saisi ihan kohtuullisen hyviäkin uutisia, muutaman päivän on tosi apea olo. Mahtaako sitä alitajunnassa pelätä kuitenkin, että mitens ensi kerralla.

Tuleeko teille joululauluista haikea olo? Jokin aikaa sitten koin ajatuksen joulunvietosta lähes ahdistavana. Voiko joulunvietto olla liian onnellista? En tiedä osaanko selventää, mutta jotenkin jouluna kiteytyy toisaalta onni läheisistä, mutta toisaalta se minkä itse kukin menettää. Hmm. Joulun nyt lähestyessä sitä yrittää kääntää ajatukset kaikkeen mukavaan ja jopa ajoittain unohtaa koko taudin.

Maggien tavoin ulospäin ei sairaus minulla näy ja tuttavani kommentoikin nähdessään: ”Sähän näytät ihan normaalilta!” Niinpä, koskaan ei voi tietää, mitä itse kukin käy elämässään läpi. Välillä rasittaa tuo kommentointi ulkonäöstä, ei muillekaan ihmisille heitellä ulkonäkökommentteja noin vain. Mutta hyväähän niillä kommenteilla tarkoitetaan kumminkin.

Ensi viikolla pyhien jälkeen taas labrat TT-kuvia varten ja ennen uutta vuotta vielä kuvaus. Sitten alkaa taas jännittäminen, uudet labrat ja lääkäri. Välillä tuntuu oireita vatsassa, mutta en sitten tiedä onko muuta vaiko lisääntynyttä ”kasvustoa”. Toivotaan, että se olisi jotain muuta.

Hyvää ja rauhaisaa joulua toivottaa
Maahinen