Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät RINTASYÖPÄ Vastaa viestiketjuun: RINTASYÖPÄ

Vastaa viestiketjuun: RINTASYÖPÄ

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät RINTASYÖPÄ Vastaa viestiketjuun: RINTASYÖPÄ

#68514
Aurora Borealis
Participant

Hei Reeta, Klipsin ajatus on sama kuin lankamerkkaus, näin minulle syöpiksellä kerrottiin. Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Minulle laitettiin klipsi paksuneulanäytteen vastauksen saavuttua. Minulla näin siksi, että sytostaatit aloitettiin ennen kuin saatiin vastaukset luustometareista. Vastetutkimuksissa sitten pystyttiin seuraamaan, oliko sytot pienentäneet kasvainta. Ja tarkoitus oli tehdä leikkaus sytojen jälkeen, olisi kohta ollut paremmin tiedossa. No leikkausta ei sitten tullutkaan, koska oli jo jo levinnyt luustoon.

Ensimmäisen syöpäni hoitokuvio oli erilainen. Silloin menin suoraan leikkuriin, ja imusolmukkeet tutkittiin vasta leikkauksen yhteydessä jääleikkeellä, ja sieltähän niitä löytyi useampia. Samoin todettiin leikkauksen jälkeen tutkittavasta näytteestä, että syöpäsoluja on myös rintalihaksessa, joten tehtiin uusi leikkaus, jossa tämä pektoraalilihaskin poistettiin. Syöpäsoluni olivat sekä lobulaarisia että tubulaarisia, sekä hormonipositiivinen ärhäkkä laatuaan. Nykyinen on hormoninegatiivinen, johon nyt olen saanut kahdeksan kertaa sytoja kolmen viikon välein, plus Xgeva piikitykset neljän viikon välein. Meno jatkuu toistaiseksi.

Ajatukset varmaan jylläävät asian ympärillä alvariinsa, töitähän tämän käsittely vaatii. Toivottavasti pystyt ajoittain ainakin käärimään ajatukset pakettiin, ja saat viettää rauhallista joulua. Minunkin jouluni on tänä vuonna syto-oireinen, eipä ole huolta jouluruokien hommaamisesta, itseäni kun vain ruokin.

Hyvää joulua ja jaksamista Reeta.