Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Krooninen syöpä kuka EI pelkää sairautta/kuolemaa, vai olenko tosiaan ainoa? Vastaa viestiketjuun: kuka EI pelkää sairautta/kuolemaa, vai olenko tosiaan ainoa?

Vastaa viestiketjuun: kuka EI pelkää sairautta/kuolemaa, vai olenko tosiaan ainoa?

Etusivu Keskustelufoorumi Krooninen syöpä kuka EI pelkää sairautta/kuolemaa, vai olenko tosiaan ainoa? Vastaa viestiketjuun: kuka EI pelkää sairautta/kuolemaa, vai olenko tosiaan ainoa?

#68360
Valonen
Participant

Moi kaikki,

kiva, että päätit, Sohvi, kirjoittaa tänne.

Minä käyn töissä tosiaan täysillä ja se on mulle hyvä juttu, koska antaa sisältöä, porukan, johon kuulua ja välillä onnistumisen tunteita ja muitten arvostuksen kokemista. Ja tietysti rahaa asuntolainan maksuun ja kivoista asioista nauttimiseen :)

Toisaalta välillä väsyttää ja jotkut asiat, ihmisten ongelmat ja säätäminen tuntuvat turhanpäiväisiltä, kun niitä katsoo täältä parantumattomasti sairaan maailmasta.

Mutta: se mitä mietin on että milloin päätän jäädä sairauseläkkeelle (oon ymmärtänyt, että voin sen pienen byrokratiaviiveen jälkeen tehdä jos haluan)…

Haluan ehtiä nauttia, jos mahdollista, edes lyhyemmästä eläkeajasta vielä toimintakuntoisena. Sitten kun kuulen jollain kontrollikäynnillä, että ’nyt minulla on huonoja uutisia. Syöpä on levinnyt..’ tai hoito ei enää tehoa tms, niin varmaan alkaa viimeistään olla aika.

Mutta kertomisesta – olen kertonut kavereilleni ja sukulaisille koko tämän nyt jo 2.5 vuotta kestäneen polun ajan missä mennään. Töissä en ole kertonut, paitsi pomolleni. Hänelle siis senkin, että mitä sairastan. Muutamille läheisille työkavereille, joiden kanssa on esim paljon yhteisiä juttuja ja palavereita, olen kertonut, että mulla on sellainen pitkäaikaissairaus, joka vaatii hoitoja. Jos ootte ihmetelleet miksi oon perjantaisin usein pois. Nyt mulla on sytot 3 viikon sykleissä perjantaisin…

Seuraava tuomiopäivä on kivasti just ennen joulua, kuvaus, labrat ja lääkäri. Lääkäri onneksi siirtyi sentään aatonaatosta edelliseksi perjantaiksi.

Ronjalle, Sohville, Pauliinalle ja Auroralle, ja kaikille, joilla on mieli maassa, toivotan valoa ja lämpöä elämään.

-Valonen