Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Miesten syövät Hormonihoito sädehoidon kanssa? Vastaa viestiketjuun: Hormonihoito sädehoidon kanssa?

Vastaa viestiketjuun: Hormonihoito sädehoidon kanssa?

Etusivu Keskustelufoorumi Miesten syövät Hormonihoito sädehoidon kanssa? Vastaa viestiketjuun: Hormonihoito sädehoidon kanssa?

#68319
Stopers
Participant

Tästäpä löytyi sopiva viestiketju omaan pähkäilyyni. Minulla oli PSA kevään työterveystarkastuksessa sen verran koholla (4,8), että lääkäri passitti urologille. Syyskuussa otettiin koepalat ja lokakuussa tuli tieto, että 3/12 koepalasta löytyi syöpäsoluja, Gleason 4+3, josta 70 % nelosta. Levinneisyysluokitus T1c eli ennuste siltä osin ihan hyvä ja kyseessä varhaisvaiheen syöpä.

Tänään keskustelin urologin kanssa jatkosta ja hän päätyi antamaan lähetteen HYKSiin sädehoidon suunnittelua varten, koska en itse (ainakaan toistaiseksi) ole oikein leikkausvaihtoehdosta tykännyt. Urologi kertoi kuitenkin, että ennen sädehoidon aloittamista olisi 3 kk:n hormonihoitojakso, mikä oli itselle uusi tieto. Oma ajatus on ollut, että kokeiltaisiin ensin pelkästään HDR-brakyterapian teho (mahdollisesti avosädehoito lisäksi), koska seksuaalisen kyvykkyyden säilyminen on tällä hetkellä oman elämänlaadun kannalta tärkeä juttu, eikä siihen mielellään edes muutamien kuukausien katkoksia soisi tulevan. Katsotaan nyt sitten, mitä mieltä HYKSissä ovat. Ajattelin kyllä, että voisin pyytää samalla käynnillä ajan kirurgiselle puolelle, koska ei se leikkauskaan hyvin onnistuessaan taida toipumisen jälkeen seksiä pahemmin haitata. Siitä varmaan löytyy lisätietoa muista viestiketjuista. Sädehoidon vaikutukset erektioonhan voivat toisaalta tulla viiveellä, onko tästä kohtalotovereilla kokemuksia? Samoin kuin siitä, miten nopeasti kyvyt/halut tuon mahdollisen hormonihoitojakson jälkeen palaavat? Ja sen verran taustatietoja, että olen nyt 55-vuotias ja syöpädiagnoosi oli kyllä ikävä yllätys, kun oikein mitään riskitekijöitä ei pitänyt olla. Mutta niinhän se on kaikille…