Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Miesten syövät Sitkeys eturauhasen suhteen kannatti Vastaa viestiketjuun: Sitkeys eturauhasen suhteen kannatti

Vastaa viestiketjuun: Sitkeys eturauhasen suhteen kannatti

Etusivu Keskustelufoorumi Miesten syövät Sitkeys eturauhasen suhteen kannatti Vastaa viestiketjuun: Sitkeys eturauhasen suhteen kannatti

#68313
Pentti52
Participant

Olet oikeassa Olli, heti vaan tutkimuksiin ja niitä on vaadittava. Minulla todettiin parina vuonna kohonnut PSAarvo, ja lääkärit raihoittelivat aina. Jäi lääkärissäkäynti n. 1 1/2 vuodeksi väliin ja alapää alkoi oireilla kipuna melko voimakkaasti. Lääkäri mäöräsi Duodart lääkityksen puoleksi vuodeksi ja siten PSA arvo katsottiin. Oli noussut ja siitä vielä lisää. Sitten alkoivat tutkimukset ja näytteenotto Meikussa ja agressiivinen eturauhassyöpä todettiin heinäkuussa. Etäispesäke todettiin selkärangassa.
Ainoat lääkkeet mitä sain oli Firmagon, jota saan kerran kuussa pistoksena sekä kalsiumia. Kipulääkettä lisäksi. Sädetystä sain selän luuhun sekä eturauhaseen. Tauti oli päässyt luustoon, joten mitään leikkausta ei tehdä. Kyse on ns. Palliatiivisesta hoidosta. Elinaikaa lääkäri lupasi ”useita vuosia”. Ei paljoa lohduttanut. Veljeni kuoli samaan tautiin 5,5 vuotta sairastettuaan.
Tarinan opetus on se että heti kun epäilee eturauhassyöpää, on vaadittava tutkimukset ja näytteenotto. En sitä tehnyt ja terveyskeskuksessa ei varsinkaan siihen motivoida. Virolaislääkäri ei lähettänyt tutkimuksiin ennenkuin oli varma, että tautia on.