Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät RINTASYÖPÄ Vastaa viestiketjuun: RINTASYÖPÄ

Vastaa viestiketjuun: RINTASYÖPÄ

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät RINTASYÖPÄ Vastaa viestiketjuun: RINTASYÖPÄ

#68305
Kuikka
Participant

Noona on käsittääkseni vain HUSin potilaille pääkaupunkiseudulla. Millamarihan asuu Päijät-Hämeen alueella. HUSilla 5 vuoden seuranta kaikilla. Yksi tuttu hoidettiin Lappeenrannassa ja hänelläkin oli seurantatutkimukset 5 vuotena, joten Millamarilla ikävän huonosti tuo seuranta.

Vuosi sitten ja viime talven ajan meitä oli useampi, joilla kaikilla vähän erityyppinen syöpä ja hoidotkin vähän eri tavalla eteni. Kirjoiteltiin paljon ja itse koin tarpeelliseksi jakaa kokemuksia ja tuntemuksia. Selaamalla tätä ketjua alusta loppuun saa kyllä uudetkin hyvin tietoa kysymyksiin, joita nyt on kyselty. Toivottavasti vanhoista viesteistä on hyötyä uusille palstalaisille.

Itselläni oli 1.5 cm kasvain ja yhdessä vartijasolmukkeessa etäpesäje. Hormonipositiivinen ja valitettavasti myös Her2-positiivinen. Her2 tekee syövästä herkästi uusiutuvan ja Her2-tyyppi leviää helposti. Tuntuu ihan tuuripeliltä se että onko hyötyä hormonipositiivuudesta. Herceptin vasta-aine Her2-positiivisille joidenkin tutkimusten saattaa tehota huonommin jos on myös hormonipositiivinen. Vastaavasti hormonilääkkeen teho saattaa jäädä heikomnaksi jos on Her2-positiivinen. Onkologi tosin väitti että kyllä puree sekä hormoni-että Herceptin hoidot hyvin, mutta niin paljon olen löytänyt tutkimusselosteita, joissa osalle ei lääkehoidot ole tehonneet yhtä hyvin kuun jos olisi vain joko Her2-positiivinen tai pelkkä hormonipositiivinen.

Mutta osa tällaisista syövistä voi käyttäytyä kuten tavallinen pelkkä hormonipositiivinen syöpä. Ei voi tietää miten itselle käy. Her2 on kuulema syövässäni se riski. Ilman sitä ennuste olisi parempi. Eka kontrolli syksyllä oli ok, mutta tämä syöpätyyppi ilmeisesti yleensä uusii 2-3 vuotena. Pelkään tulevia vuosia, en voi sille mitään.

Hyvää marraskuun jatkoa ja tsemppiä hoitoputkessa oleville ja seurannassa oleville!