Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät RINTASYÖPÄ Vastaa viestiketjuun: RINTASYÖPÄ

Vastaa viestiketjuun: RINTASYÖPÄ

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät RINTASYÖPÄ Vastaa viestiketjuun: RINTASYÖPÄ

#68297
Aurora Borealis
Participant

Korte, eihän nämä fiilikset meillä samanlaisia joka päivä ole. Se meille suotakoon.

TT-kuva ja CT-kuva on sama asia. TT tulee sanasta tietokonetomografia, CT taas tulee englanninkielisestä sanasta computer tomography, molempia käytetään. Tässä tutkimuksessa usein ruiskutetaan jodia suoneen, ilmeisesti siten saadaan tarkempaa kuvaa. Magneettikuvaus käsittääkseni toimii hieman eri lailla, mutta kuvaa samanlailla meidän sisuskaluja.

Minunkin ensimmäinen syöpäni oli hormonipositiivinen, siihen söin niitä lääkkeitä kymmenen vuotta. Tämä uusiutunut onkin hormoninegatiivinen, eli vastaavanlaisia lääkkeitä ei ole luvassa. Eka kerralla tehtiin ensin leikkaus, mutta tässä toisessa tapauksessa leikkaus, jos olisi tehty, olisi tullut vasta sytostaattien jälkeen. Samoin alunperin oli tarkoitus antaa kolme doketakseli, toiset kolme jotain muuta. Nyt kuitenkin kaikki sytot ovat doketakselia, viisi kertaa olen nyt saanut, jatketaan helmikuun loppuun.
On tämä syövän hoito melkoista rakettitiedettä nykyään.

Isotooppikuvauksen jälkeen lääkärini sanoi, että kyseessä on levinneisyysepäily, koska luustossa oli lapaluussa runsaasti kertymää. Mutta koska tulos oli epävarma, tehtiin se biopsia. Nyt papereissani lukee diagnoosina rintasyövän lisäksi etäpesäke luussa tai luuytimessä.

Ei sitä tulevaa kannata niin kamalasti etukäteen pohtiakaan, sitä yritän tässä itsekin opetella. Välillä onnistuen, välillä putoan, hups vain.

Halit ja mukavaa viikonloppua.