Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät RINTASYÖPÄ Vastaa viestiketjuun: RINTASYÖPÄ

Vastaa viestiketjuun: RINTASYÖPÄ

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät RINTASYÖPÄ Vastaa viestiketjuun: RINTASYÖPÄ

#68295
korte
Participant

Kiitos Aurora Borealis ja Sohvi,

oli ihanaa, että vastasitte. Toisin sanoen teilläkään ei ollut varmuutta vielä isotooppikuvauksen jälkeen. Jäin nimittäin miettimään, voiko asia oikeasti olla enää epäselvä. Nyt siis odottelen vain ensi viikon kuvausta ja jatkoa. Se käy vain kovin voimille, kun on melkoisen isosta rajanvedosta kyse. Onko syöpäni siis levinnyt vai vain paikallisesti levinnyt? Keuhkoista ja maksasta minulle kyllä tehtiin TT-tutkimus luustokartoituksen jälkeen, ja ne olivat puhtaat.

Nämä tutkimukset menevät minulla vielä kyllä sekaisin. Mitä eroa on TT-, CT ja magneettikuvauksella vai ovatko ne osittain myös sama asia? Käsittääkseni se on magneettikuvaus, johon olen ensi viikolla menossa. Kaksi kertaa olen jo tähän mennessä ollut ns. putken sisällä hengitysohjeineen rintojen ja maksan sekä keuhkojen kuvauksessa.

Ainakin kohdallani siis päädyttiin jo siihen, että ensin annetaan sytostaatit. Sekään ei liene yleisin hoitopolku rintasyövässä. Te monet täällä olette jo kokeneet todella kovia aikoja, minä olen vasta niiden alussa. Siksikin arvostan niin kovin teitä viestiini nyt vastanneita. Ei ole tietenkään itsestään selvää, että jaksaisitte muita auttaa.

Jotenkin en kykene oikein ajattelemaan kunnolla tulevaa, mutta tiedot hoitomuodoista olivat myös todella tärkeitä. Jos sairaudestani tulee nyt vieläkin isompi kokonaisuus kuin aluksi luulin, pärjään parhaiten ainakin jonkinlaisilla faktoilla. Vaikka levinneisyyttä ei vielä todettaisikaan, tiedän syöpäni laadun olevan tavallista haasteellisempi. Lääkärin tapaan vasta joulukuun puolivälissä. Jospa joku kertoisi tulevan kuvauksen tiedot ennen sitä…

Toisaalle nämä jo kirjoitin, mutta tiedoksi vielä tähän: rinnan kasvain on gradusta 3, kainalon imusolmukkeista vähintään 5 on epäilyttäviä (luokka 5 ?), joista kainalon yläosissa olevat ovat kasvattaneet juosteita (?) rintalihaksen alle. Solunjakautuminen on runsasta, ja syöpäni on Her 2 -positiivinen. Hyvä puoli lienee se, että kyseessä on myös hormonipositiivinen syöpä. Solunsalpaaja- ja täsmälääketiputukseni on Dosetakseli-Perjeta (pertutsumabi)-Ontruzant (trastutsumabi) -yhdistelmä. Ensimmäinen tiputukseni kesti kuusi tuntia.

Näillä siis mennään nyt. Hiukset tekevät lähtöään. Ei ole ihan paras päivä meneillään, vaikka kaikkiaan olen kyllä ollut ihan reipaskin.

Lämpöisiä ajatuksia kaikille kanssasisarille ja -veljille!