Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät RINTASYÖPÄ Vastaa viestiketjuun: RINTASYÖPÄ

Vastaa viestiketjuun: RINTASYÖPÄ

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät RINTASYÖPÄ Vastaa viestiketjuun: RINTASYÖPÄ

#68291
Aurora Borealis
Participant

Hei korte, minäpä yritän vastata omien kokemusten pohjalta.
Minulla luustolevinneisyyden epäily sai alkunsa juuri tästä isotooppikuvauksesta, jossa näkyi kertymää oikean lapaluun tienoilla. Tästä sitten otettiin vielä biopsia, josta saatiin näyte tutkittavaksi. Hoitosuunnitelma muuttui juurikin tämän luustolöydöksen takia. Lääkäri sanoi jo ennen vastauksen tulemista, että jos on luustossa, niin sitten vain sytostaateilla jarrutellaan, luustosta ei kuulema syöpäsolut katoa. Saamani Xgeva pistokset on tarkoitettu ehkäisemään luun tuhoutumisen vakavia seurausvaikutuksia potilailla, joilla on luustoon levinnyt tai luukudokseen vaikuttava syöpä. Toki siis lääkkeitä on käytössä luustoon levinneen syövänkin hoidossa, mutta ne eivät varsinaisesti paranna sitä. Minulla oli myös lapaluun pehmytosakudoksessa syöpäsoluja.
Olen kuitenkin kuullut tapauksista, joista on selvitty jopa kymmenen vuotta. Tulevaa ei tietenkään kannattaisi etukäteen sairastaa. Myönnän kyllä, että aina ei pää pysy perässä.

Ensimmäisen syöpäni yhteydessä minulta poistettiin myös rintalihas, koska syöpäsolut olivat siihenkin levinneet. Huonosta ennusteesta huolimatta elin terveenä 19 vuotta. Nytkin tämä toiseen rintaan uusiutunut kasvain on niin syvällä ja lähellä rintalihasta, ettei näkynyt mammografiassa. Eikä olisi löytynyt ultrassakaan, ellei sitä olisi osattu hakemalla hakea ct-kuvauksen perusteella, siinä se näkyi.

En tiedä, saitko tietää, mitä halusit, kysy rohkeasti lisää. Pitää kuitenkin muistaa, että jokainen tapaus on omannäköisensä, ja lääkearsenaali tänä päivänä on laaja. Kun yhden lääkkeen teho lakkaa tai elimistö ei kestä, on kyllä vaihtoehtoja. Yritetään pitää mieli ja lippu korkealla, vaikkei se aina niin helppoa olekaan.