Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät RINTASYÖPÄ Vastaa viestiketjuun: RINTASYÖPÄ

Vastaa viestiketjuun: RINTASYÖPÄ

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät RINTASYÖPÄ Vastaa viestiketjuun: RINTASYÖPÄ

#68280
Aurora Borealis
Participant

Vuosi2006 , kiva kun kirjoittelet.
Minunkin edellisestä rintasyövästä ehti kulua 19 vuotta. Kymmenen vuoden lääkityksen jälkeen ei edes käynyt mielessä, että se voisi uusia ja vieläpä luustoon levinneenä. Yllätys olikin melkoinen, kun keväällä kaulaan ilmestyneitä suurentuneita imusolmukkeita ruvettiin tutkimaan. Noin vuotta aiemmin olin käynyt edellisen kerran verikokeissa, ultrassa ja mammografiassa. Syöpämarkkereita ei kontrollikäynneillä tietenkään oteta, kun ei ole todettu syöpää. Ei löytynyt mitään, kaiken piti olla kunnossa.
Kyllä tämä on salakavala ja juonikas peikko tämä syöpäpeikko.

Nyt ei sitten olekaan muuta hoitoa kuin sytostaatit. Ensin oli neljän kerran hoito kolmen viikon välein. Sitten tuli neljän viikon tauko, jolloin tehtiin taas vastetutkimuksia. Ja nyt jatketaan näitä doketakseli tiputuksia helmikuun loppuun. Sitten taas uusien tutkimusten jälkeen mietitään, jatketaanko tiputuksilla, sytostaattipillereillä vai pidetäänkö hoitotaukoa. Kyllähän tämä epätietoisuus vie ilon elämästä. Tuntuu, ettei se aurinkokaan pääse siihen risukasaan paistamaan, se risukasa on jo palanut loppuun.
Hoitojen jälkeen olen huomannut, että sivuvaikutusten myötä mielialakin laskee. Kun fyysinen vointi paranee, nousee mielialakin hieman. Ottaa vaan aivoon, kun tietää, että sama toistuu kolmen viikon välein. Huoh.

Toivon iloista mieltä ja aurinkoa jokaisen päivään.