Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät RINTASYÖPÄ Vastaa viestiketjuun: RINTASYÖPÄ

Vastaa viestiketjuun: RINTASYÖPÄ

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät RINTASYÖPÄ Vastaa viestiketjuun: RINTASYÖPÄ

#68252
HopeaSiili
Participant

Voimia kaikille kohtalotovereille! Rintasyöpäleikkauksen ja sen jälkeisten liitännäishoitojen loppuminen ei näköjään todellakaan tarkoita sitä että voisi hengähtää helpotuksesta. Heti diagnoosin jälkeen se voi näyttää siltä, että että vajaassa vuodessahan tässä ollaan ”maalissa” kun eloonjäämis-ennuste tilastotkin näyttävät melkein sataa prosenttia. Nyt tuntuu että maali vain siirtyy koko ajan – vähintäänkin vuositarkastuksesta toiseen.

Jostain syystä viimeiset viikot ovat olleet minulle henkisesti varsin rankkoja, vaikka mitään erityistä fyysistä tai muuta syytä sille ei pitäisi olla. No – olen kyllä nukkunut huomattavan huonosti viime viikkoina ja nähnyt joitain unia, joita en voi olla tulkitsematta muuten kuin jotenkin huonoenteisiksi. Mutta en nyt rupea tässä unistani tämän enempää hörhöilemään, unet ovat tietysti vain unia, mutta jotain ne tietysti vähintäänkin alitajuisesta pahasta olostani kertovat.

Samaistun Millamarin kirjoitukseen turvattomuuden tunteesta täysin: ja sen yksi oire on juuri tuollainen samantapainen kokemus, että sinänsä varsin pienetkin ei-ihan-kohdilleen menneet jutut – vaikka olisivat varsin vaivattomastikin korjattavissa – tuntuvat tosi rasittavilta ja niistä meinaa ärsyyntyä ihan kohtuuttomasti. Kaikki ”pienet tyhmät kiusat” kerääntyvät ja heitteillä olon tunne sen kuin kasvaa. Joo, tarvitsen todellakin päänsisäistä tuuletusta, sillä ainakin peruspiirteiltään elämäni on kaikesta huolimatta varsin raiteillaan ja saan olla kiitollinen tavattoman monesta asiasta. Toisaalta nämä tuntemukset voivat olla jotain traumaperäistä stressiäkin: yritin sairauden aktiivihoidon aikana olla ehkä turhankin urhea, pää ei siinä myllerryksen pyörremyrskyssä pysynyt perässä ja nyt on takapotkun aika kun tukahdetut tunteet tulevat pintaan.

Sattumoisin löysin muuten tuon artikkelin jota hatarasti muistelin tuolla aiemmin koskien rintasyövän uusiutumista. Olin lukevinani sitä siinä mielessä optimistisesti, että rintasyöpä ei leviä kuin varsin rajoitetun määrän tietyissä aikaikkunoissa.

https://www.mediuutiset.fi/uutiset/tunnemme-vihollisemme-paremmin-tutkijoiden-mukaan-rintasyopa-leviaa-kahdessakolmessa-aallossa/faeb2240-3939-4201-aa28-14d337d9e4de