Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät RINTASYÖPÄ Vastaa viestiketjuun: RINTASYÖPÄ

Vastaa viestiketjuun: RINTASYÖPÄ

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät RINTASYÖPÄ Vastaa viestiketjuun: RINTASYÖPÄ

#68209
Kuikka
Participant

Sohvi – uinuvista syöpäsoluista tosiaan löytyy vähän tietoa. Tässä pari linkkiä, joissa edes jonkin verran uinumisesta:

https://www.duodecimlehti.fi/lehti/2013/21/duo11295

Tämän linkin löysin Rinnanmitalla-blogista, jossa kirjoittajalla syöpä tuli esille levinneenä rintakehän alueella välikarsinassa. Lääkärit olivat sanoneet, että syöpäsolut olivat ilmeisesti hänellä uinuneet 4 v 8 kk sairauden toteamisesta. Tämä blogin kirjoittaja hakee paljon tietoa ja linkittää löytämiään lähteitä tekstiinsä (blogin osoite https://rinnanmitalla.com/author/rinnanmitalla/). Tätä blogia lukiessa olen myös päättänyt sen, että mikäli oma syöpäni aktivoituu ja tulee uudestaan ja jos tarjotaan sytostaatteja niin tulen pyytämään samaan tapaan kuin tämä blogin pitäjä laskimoportin asennusta. Kädessä suonet on niin huonossa kunnossa että välttelen nykyisin kaikkia verinäytteitäkin kun joka kerta on mahdoton show saada verta putkiloihin. Viimeksi otettiin ranteesta rannekellon kohdilta kun siitä vihdoin löytyi toimiva suoni.

Tässä uutisessa myös muutama lause uinumisesta ja solujen aktivoitumisesta: https://yle.fi/uutiset/3-9892175 – sanotaan että voi mennä vuosia tai jopa vuosikymmeniä ennen kuin aktivoituu.

Mullehan sanottiin myös ekassa vuosikontrollissa, että voisi olla kuitenkin hyvä että söisinkin 10 vuotta hormonilääkettä viiden vuoden sijaan kun ”sinulla nyt kuitenkin oli se yksi imusolmuke jossa oli syöpää”. Tämän olen tulkinnut niin että on siis täysin mahdollista että yksittäisiä syöpäsoluja voi olla nytkin uinumassa jossain päin kehoa (ilmeisesti menevät suojaan nukkumaan monesti juuri luuytimeen ja kun ovat uinuvassa tilassa niin ilmeisesti välttelevät sillä sytostaatitkin tms.? ). Syöpäsolujahan on voinut lähteä liikkeelle jo ennen leikkausta tai vaikka itse leikkauksessa tms.

Saattaisin itse tehdä myös niin, että en ehkä kertoisi kovin laajasti syövän levinneisyydestä ja juuri samoista syistä mitä itse pohdit. Sitten saisi jatkuvasti olla kommentoimassa että miten voin. Saattaa olla että kertoisin vain lähipiirille ja töissä kertoisin siinä vaiheessa jos syöpä aktivoituu ja sen myötä joutuisi sytohoitoihin jne. Jokainen tekee tietysti kuten parhaaksi kokee.

Toivon koko sydämestäni, että sinulla uinuisi luuston syöpäsolut lopunikää eivätkä koskaan aktivoituisi.